Devlet Bakanı Nimet Çubukçu İsrail’deydi

Kadından ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu 21- 24 Mayıs tarihleri arasında resmi ziyaret için İsrail’e gitti

Dünya
28 Mayıs 2008 Çarşamba

Engelliler ve kadınlarla ilgili çalışmaları incelemek, temaslarda bulunmak, ve işbirliği yapmak üzere İsrail’e giden Bakan Çubukçu’ya Ak Parti İstanbul Milletvekillerinden Lokman Ayva eşlik etti.  Heyette İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Başkanı Viki Özromano ve Başkan Yardımcısı Fuat Küçük de yer aldı.

Türkiye Büyükelçisi Namık Tan tarafından karşılanan  Bakan Çubukçu, Kudüs ve Tel- Aviv’de  temaslarda bulundu. İlk gün  Başbakanlık Kadının Statüsünün Geliştirmesi İdaresi Başkanı Marit Danon ile görüşen Çubukçu ve beraberindeki  heyet akşam Büyükelçi Namık Tan’ın onurlarına verdiği  yemeğe katıldılar.

 Çubukçu Yad Sarah sivil toplum örgütü  yöneticileri  ile görüştükten sonra Hayfa’da İleri Düzey Zihinsel Engelliler Okulu ile Risk Altındaki Çocuklar ve Gençler Özel Okulu’nu ziyaret etti.

Görme engelli Milletvekili Lokman Ayva, Dr. Nurit Noy refakatinde  Kudüs İbrani Üniversitesi bünyesindeki görme engelli  öğrenciler merkezine gitti.

  İsrail Refah ve Sosyal Hizmetler Bakanı İsaac Herzog ile görüşen Bakan Çubukçu, daha sonra Bakan Herzog’un heyet onuruna verdiği yemekte hazır bulundu.

 JDC temsilcisi Ami Bergman, Dr. Noy ve  Dr. Orna Eran ile kahvaltıda bir araya gelen bakan fikir alışverişinde bulundu. 

Bakan Nimet Çubukçu Kudüs’te El Aksa Cami ve Zeytin Dağı’nı da gezme olanağı buldu.

Çubukçu; iki ülke arasıdan şimdiye kadar yapılan işbirliği konuşmalarında ekonominin, ticari ilişkilerde ve savunma anlaşmalarında ön plana çıktığını  oysa  ülkelerarası gelişimi dezavantajlı kesimler için hazırlanan sosyal programların ön planda tutulması gerektiğini  vurguladı.