Chelsea, teknik direktör Grant’ı kovdu

Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester United’a yenilen Chelsea, teknik direktör Avram Grant’ı işten çıkardı

Dünya
28 Mayıs 2008 Çarşamba

Chelsea Futbol Kulübü, İsrailli yöneticisi Avram Grant’ı kulübün Şampiyonlar Ligi Finali’nde Manchester United’a yenilgisinden üç gün sonra, cumartesi günü kovdu.

İsrailli teknik direktörün pozisyonu, tüm sene boyunca takıma  Birinci Lig’de kılavuzluk etmesine rağmen, sorgulanıyordu. Ancak, Çarşamba gün Moskova’da United’a penaltı vuruşlarında yenildikten sonra kaderini belirlemiş olduğu görüldü.

Chelsea, Grant’ın sözleşmesini iki günlük görüşmeler sonucu sonlandırdı ve şimdi bir halefi tanımlamaya çalışılacağını açıkladı.

1-1’lik çekişten sonra Manchester United çarşamba günü Chelsea’yi 6-5 penaltı atışlarında yendi.

Cristiano Ronaldo ve Jonth Terry Edvwin Van Der’in ikisi de, Sar Nicolas Anelka’dan United’ı üçüncü kez Avrupa Şampiyonu yapacak bir atışı kurtardıktan sonra, çatışmayı kaçırdılar.

United’ın gollerini Carlos Tevez, Michael Carrick, Owen Hargreaves, Nani, Anderson ve Ryan Giggs attı. Chelsea’ninkileri ise Michael Ballack, Juliano Belletti, Frank Lampard, Ashley Cole ve Salomon Kalou attı.  Chelsea’de Frank Lampard, Ronaldo’nun 26. dakikada United için ilk golünden sonra gol attı.

Chelsea 34.dakikada kalecisi Edwin van der Sar kendi oyuncusu Rio Ferdinand’dan bir golü kurtardıktan sonra neredeyse gol atıyordu. 35. dakikada Chelsea kalecisi Petr Cech, United oyuncusu Carl Tevez’in bir golünü kurtardı.

İki İngiliz takımının 53 yıllık rekabet tarihinde Avrupa Şampiyonası Kupa Finali ilk kez Luzhniki Stadyum’unda gerçekleşti.

İsrailliler Chelsea’nin kaderine, kendi adamları Avraham Grant’ın teknik direktörlüğünden dolayı duydukları gururla bu sene yakın ilgi gösterdiler. Karşılaşma, İsrail televizyonlarından Kanal 2’de canlı gösterildi.