Toplumdan haberler

Toplum
28 Mayıs 2008 Çarşamba

Mert Benardete’nin Bar-Mitzva töreni

24 Mayıs Cumartesi sabahı Sirkeci Sinagogu Gabayı Yusuf-Ceni Reyna’nın torunları, Alegre-Moris Benardete’nin oğulları Mert Şelomo’nun Bar-Mitzva töreni kalabalık bir yahid topluluğunun katılımı ile gerçekleşti.  Tören, verilen seuda ile sona erdi.

 

YSK’dan “Var Oluşun İzleri”

Yıldırımspor Kulübü Haziran ayı ortalarında “Var Oluşun İzleri” adı altında bir dans gösterisi gerçekleştirecek. Cevahir Megaplex Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan gösteriye Klezmez Grubu’nun canlı müzik performansı eşlik edecek.

Dostluk Yurdu Derneği faaliyetleri

Dostluk Yurdu Derneği Haziran ayı başlarında bir dizi faaliyet gerçekleştirecek. Beki L. Bahar ile kültür gecesi, genç evlilerin Monte Verde’de düzenleyeceği brunch, gençlik komisyonunun Ulus Oditoryumu’ndaki yıl sonu gösterisi ve dernek lokalindeki bazaar faaliyeti tüm dostlukseverlerin beğenisine açık olacak.

24 Mayıs Cumartesi  akşamı gençler Lag Baomer partisinde bir araya geldi. İlki geçen sene düzenlenen etkinlik bu yıl Dernekler Masası Başkanı Tuna Alkan’ın  organizasyonuyla Kilyos’ta  gerçekleşti. 15 ile 45 yaş arasındaki herkes aynı coşkuyu paylaşmak üzere orada hazır bulundu. Kumsalda yakılan ateş etrafında yapılan sohbetler kısa sürede yeni arkadaşlıklara dönüştü.  Yurtdışından  gelen bir grubun şarkıları ve yaptıklar şov çok eğlenceliydi. Gençlerin katılımıyla renklenen şovda kahkahalar sahilde yankılandı. 500 kişiyi aşkın davetli açık büfeden  yararlandı.  Gecenin ilerleyen saatlerinde yakılan mangalda sucuk ekmek dağıtıldı.

 

İzel Rozental Kanaltürk’te

Dünya Karikatür Kuruluşları Federasyonu ikinci başkanı, Şalom’da Tünelin Ucu başlığı altında karikatürlerine yer verdiğimiz yazar-çizer İzel Rozental 1 Haziran Pazar günü Gazeteci Mine Kırıkkanat’ın sunduğu Kiosk programına konuk olacak.

“Basında Siyasi Karikatür” başlığıyla Kanal Türk kanalında  18-19:00 saatleri arasında yayınlanacak programa Rozental’in yanı sıra Milliyet Gazetesi çizeri Ercan Akyol da katılacak.

DYD’nin geleneksel gezisi

Dostluk Yurdu Derneği hanımlarının geleneksel gezileri 15 Mayıs Perşembe günü gerçekleşti. Kalabalık bir grup olarak Uzunya Restaurant’a giden hanımlar  öğle yemeğinin ardından etrafı gezdiler. Ardından, katılımcılar piyangoda kazandıkları hediyeleri büyük bir coşku ile paylaştılar ve çay saatinde yine dernek hanımlarının hazırladıkları ikramları sunuldu. Gün sonunda DYD hanımları Haziran ayı başında dernekte gerçekleşecek “Bazaar” anonsunu yaparak herkesi beklediklerini belirttiler.

Rozental’in karikatürü Le Monde’da

Fransız Le Monde Gazetesi Çizerimiz  İzel Rozental’in Şalom’da yayınlanan 68 kuşağı ile ilgili karikatürüne yer verdi.

Ayak Cerrahisi Uzmanı Dr. Richard Jaffe Or-Ahayim’de

Daha önce de bir çok kez Türkiye ve Or-Ahayim’i ziyaret etmiş olan ayak uzmanı Dr. Richard S. Jaffe, 2 - 3 Haziran günlerinde Or-Ahayim Hastanesinde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirecek.

Halen İsrail Podiatri Enstitüsü Başkanlığını yürütmekte olan Dr. Jaffe, özellikle, çok sık rastlanan Hallus Valgus (ayak parmaklarındaki şişler) ve Hammertoes (çekiç ayak parmak) gibi ayak problemlerinde Amerika ve İsrail’de çok tanınmış bir uzman.

Bu konularda 34 yıldır başarılı tedavi yöntemleri oluşturan Dr. Jaffe, 14 yıl California’da mesleğini icra ettikten sonra Kudüs’e yerleşmiş ve 20 yıldır mesleğini bu şehirde yürütmeye devam etmekte.

İlgilenenlerin randevu ve daha detaylı bilgi için; 0212 4910000 / 1706 (dahili) dan Aynur Hanım ile temas kurmaları rica olunur.

YSK hanımları Barınyurt’u ziyaret ettiler

22 Mayıs Perşembe günü Yıldırımspor Kadınlar Kolu Barınyurt’a bir ziyaret düzenlediler. Öğle yemeğinin ardından YSK hanımlarının sunduğu skeç, şarkı ve danslarla pansiyonerlere neşeli bir gün yaşattılar. Karşılıklı dağıtılan küçük armağanlar herkesi sevindirdi.