Amy Winehouse İsrail’de uyuşturucu tedavisi görecek

Grammy Ödüllü şarkıcı Amy Winehouse, uyuşturucu tedavisi görmek için İsrail’e gidecek.

Dünya
27 Mayıs 2008 Salı

Londra menşeli Jewish Chronicle Gazetesi’nin haberine göre, Grammy Ödüllü şarkıcı Amy Winehouse uyuşturucu tedavisi görmek için birkaç hafta içinde İsrail’e gidecek. İsrail’de uyuşturucu karşıtı yetkililerden Eliezer Cohen’in yaptığı açıklamaya göre; Winehouse burada kısa süreli, yoğun ve etkili bir tıbbi programa tabii tutulacak.

Etkili programı uygulayacak profesörün adı Dr. Andre Waisman. Anestezi kullanılarak uygulanan bu kısa fakat yüksek başarı elde etmiş metodun adı ise “Hızlandırılmış nöro-regülasyon” . Winehouse, bu metodu tedavisi için en uygun metot olarak gördüğünden, İsrail’e gelmek istedi. 

Aşkelon’daki Barzilai Tıp Merkezi’nde göre yapan Weisman, bütün hastalarının bağımlılıklarından kurtulmuş ve sağlıklı bir biçimde taburcu olduğunu söyledi. Uyuşturucu bağımlılığının sinirsel bir problem olduğunu belirten Weisman, insanların ise bunu bir sosyal veya psikolojik problem olarak düşündüğünü söyledi. 

Chronicle Gazetesi’nin raporuna göre Weisman bu tekniği on yıl evvel geliştirdi. Bu metotla tedavi olmak bir hastaya yaklaşık $12, 700’e mal oluyor. Winehouse’un tedavisi üç gün sürecek ve sonrasında taburcu edilip bir otele yerleştirilecek. Tedavi sonrası Winehouse’un akli sağlığı için fiziksel aktiviteler yapması tavsiye ediliyor.