Terim’e göre EURO 2008’de şansımız...

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, basında çıkan "Meclis’te 550 milletvekili var ama Fatih Terim tek" açıklamasının saptırıldığını belirtti. Sakatlar ve aday kadroya çağrılmayan futbolcular hakkında da konuşan Terim, EURO 2008'deki şansımızı değerlendirdi

Spor
21 Mayıs 2008 Çarşamba

Terim, "Onlardan 550 tane var. Fatih Terim tek" yazıldı. Bu çarpıtılmış lafı düzelteyim. Ağzımdan çıkmayanları yazdılar yine. Kastettiğim benim pozisyonumda bir kişi var yani bir tane teknik direktör var demek istemiştim. O kişi kamuoyunda ulu orta yıpratılmaz. Bugün Milli Takım'ın başında Terim olur. Yarın Ahmet olur, Mehmet olur. Ben bu makama saygımı gösterdim. Bazı arkadaşlar bunun kolayına kaçtı"

"Kadroya çağrılmayan oyuncuların yakınmaları bizi sevindiriyor. Milli takımın üst düzey bir yer olduğunu gösteriyor. Bu şikayetler bizi sevindiriyor çünkü bu futbolcular Euro 2008'de oynamak istiyor"

"Volkan hazır gibi. Gökhan Zan da maç içerisinde ne yapacak. İyi gözüküyor. Hamit'te de sıkıntı var. Servet ve Gökhan Gönül'de de. Sevindirici olan ise hepsinin yetişmek için kararlı oluşu. Bazı arkadaşlarımızın ligden yıpranmış bir vaziyette çıktığını söylememiz gerekir"

"Milli takım açıklandıktan sonra dünyanın her yerinde kadroya alınmayan futbolcular hakkında konuşulur ama belli bir süre sonra biter bu tarz konuşmalar. Biz de ise devam ediyor hala. Burada bu konuşmalar Milli takıma çağrılan oyunculara saygısızlıktır. Yarın 26'yı 23'e indirmek zorunda kalacağız. Milli takımla, aramıza mesafe koymayalım. Şu takımdan bu takımdan diye ayrım yapmadık. Hala uzatmanın ne faydası var bunu anlamış değilim"

"Beklentilere cevap vermeye çalışacağız. En zor maç kazanamadığımız maçtır"

Terim, gruptan çıkmak için iki galibiyet veya bir galibiyet ile bir beraberliğin yeterli olacağını belirterek, ''Bizim matematiksel bir hesabımız yok. Kazanma arzusu içindeyiz. İlk maçı kaybetmezsek gruptan çıkacağımıza inanıyorum'' dedi.

Rakiplerinin maçlarının izleneceğini de ifade eden Terim, sakat oyuncular konusunda ise şunları söyledi:

''Hamit ve Servet'i pazar günü Ukrayna ile yapacağımız hazırlık maçında oynatacağım. Durumları maçtan sonra belli olacak. Gökhan Gönül'ün durumu ise henüz belli değil. Sakatlığı devam etse dahi onu geri göndermeyeceğiz. Kaleci Volkan iyileşiyor ama riske girmek istemiyoruz.''

Terim, ''Yurt dışında birçok vatandaşımız yaşıyor. Oraya gelenler bize büyük destek sağlayacaktır'' dedi.

Milli takıma alınmayan futbolcular konusunda yapılan eleştirileri de yanıtlayan Terim, ''Milli Takım Türkiye'nin aynasıdır. Hepimizin milli takımıdır. Tartışmaları abartmamak gerekiyor. Kadroya alınmayan oyunculara daha önce forma verdim. Hiçbir ayrıcalık yapmadık. Bu tartışmalar oyuncuları da etkilemektedir'' diye konuştu.

Bu arada (A) Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim'in basın toplantısından sonra tam kadro olarak bir antrenman yaptı.

İlk 15 dakikası basına açık olan çalışmada, Nihat Kahveci de yer alırken, Servet takımdan ayrı olarak çalıştı.