Türkiyeli iş adamına Ekonomi Ödülü

İş hayatındaki başarısı ve ülke ekonomisine katkısı nedeniyle İsrail ve dünyanın önde gelen Keter Plastik Şirketler Topluluğu Başkanı, İzmir doğumlu Sami Sagol'e 16 Mayıs günü gerçekleştirilen bir tören ile Tel-Aviv Üniversitesi’nin H. Rhamnicianu 2008 Ekonomi Ödülü verildi

Toplum
21 Mayıs 2008 Çarşamba

Tel-Aviv Üniversitesi’nde düzenlenen ödül törenine Üniversite Rektörü Prof. Dr. Zvi Galil, Başbakan Yardımcısı Hayim Ramon, Tel-Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, Ramat Gan Belediye Başkanı Zvi Bar, kalabalık bir iş adamı ve sanayici grubu katıldı. Ekonomi ödülünün ilk kez Türk kökenli bir Yahudi’ye verilmiş olması ve bu onurlandırmanın İsrail’in kuruluşunun 60. yılına rastlaması özel bir anlam taşıyor.

1956 yılında İsrail’e göç eden Sami Sagol İzmir’de Devrim İlkokulu’nu bitirdikten sonra İstanbul’da Robert College’de tahsil gördü ve üniversiteyi Hayfa Technion’da tamamladı. Temelini babasının attığı Keter Plastik Şirketler Grubu’nun, yıllık bir milyar 200 milyon dolar tutarında cirosu ve 30 ülkede fabrikası bulunmakta. Sami Sagol başarılı bir iş adamı olmanın yanı sıra eğitim ve sosyal alanlardaki sorunlara karşı da son derece duyarlı bir kişi.  Hapoel Tel Aviv Futbol Kulübü’nü satın alan Sami Sagol gençlerin hem spor, hem de eğitim alanında başarılı olmalarını sağlıyor. Yardımda bulunduğu pek çok kurum arasında, burs fonlarına katkılarıyla Türkiyeliler Birliği de yer alıyor.