Bush Knesset’te konuştu

ABD Başkanı George W. Bush’un, İsrail’in 60.yıl kutlamaları kapsamında, 15 Mayıs Çarşamba günü Knesset’te yaptığı konuşma, kamuoyu tarafından beğeni ile karşılandı. Bush, “Hükümetlerimizin müttefikliği ve dostluğu bozulamaz. Çünkü aramızdaki ilişki, anlaşmaların belirlediği bir ilişkiden çok daha fazladır” ifadesini kullandı

Dünya
21 Mayıs 2008 Çarşamba

İsrail’in kuruluşunun 60. yılı kutlamaları vesilesi ile geçtiğimiz hafta İsrail’de bulunan ABD Başkanı George W. Bush’un 15 Mayıs Çarşamba günü Knesset’te yaptığı konuşma büyük beğeni topladı. Maruz kaldığı şiddete rağmen, İsrail’in Kutsal Toprakların kalbinde, devamlı gelişen bir demokrasi kurmayı başardığına değinen Bush, İsrail halkının diğer devletlerin vatandaşları gibi, normal ve barış içinde bir hayat sürme hakkı olduğunu ifade etti.

Din özgürlüğünün modern toplumun temel taşı olduğu inancını vurgulayan ABD Başkanı, “Bu nedenle antisemitizmin her türlüsünü, İsrail’in var olma hakkını sorgulayanları, ya da bunu sorgulayanları affedenleri kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Bush, her milletin kendini savunma hakkı olduğunu ve kendisini yıkmak için ant içen katillerle görüşmek zorunda bırakılmaması gerektiğini söyledi.

“Bizler, siyasi amaçlara ulaşmak için masum insanların hayatlarının hedef alınmasının her zaman ve her yerde yanlış olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, teröre ve aşırı uçlara karşı tek vücut olarak duruyoruz” diyen ABD Başkanı geleceğe yönelik temennilerini şu sözlerle dile getirdi: “İsrail ve komşuları birbirleriyle dost olacak. Halklarının sorunlarına cevap arayan bölge liderleri, enerjilerini roket saldırılarına ve intihar bombalarına değil, eğitim sistemine ve iş olanaklarına harcayacaklar.”