SANATTA KISA KISA...

14 Mayıs 2008 Çarşamba

Varoluşun Evrimi

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknopart Sanat Galerisi, 21 Mayıs- 21 Haziran tarihleri arasında heykel sanatçısı Doç. Betsy Sullam’ın eserlerine ev sahipliği yapacak. 21 Mayıs Çarşamba günü, saat 13:00'te kokteyl eşliğinde yapılacak  açılıştan hemen sonra Ezgi Koçer,  yapıtlara yönelik olarak bir  performans gerçekleştirecek. Tel:0262 678 88  00  www.gosbteknopark.com

 

“Yaşamı Yorumladık” Seramik Sergisi

Sara Aji Atölyesi öğrencileri, 21 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında CKM Kültür Merkezi’nde “Yaşamı Yorumladık” adlı bir seramik sergisi açacaklar. Açılış, 21 Mayıs Çarşamba akşamı 18.30-20.30 saatleri arasında bir kokteyl eşliğinde gerçekleşecek.

 

Alif Art Galerisi’nde fotoğraf sergisi

Alif Art Galerisi, sekiz Türk fotoğraf sanatçısını ağırlıyor. Sanatçıların renkli ve siyah beyaz olmak üzere 24 adet eseri uluslararası müze ve koleksiyon standartlarında yapılmış fotoğraf baskıları var. İzzet Keribar, Arif Aşçı, Ara Güler ve Saygun Dora sergideki fotoğrafçılardan bazıları... Sergi, 17 Mayıs Cumartesi gününe kadar gezilebilir. T: (0212) 238 11 60

Dostlarım Aşklarım

Dünyanın çeşitli ülkelerinde milyonlarca okuru olan Marc Levy’nin yeni romanı ‘Dostlarım Aşklarım’ Can Yayınları’ndan çıktı. Marc Levy, okurlarına bir kez daha duygu ve mizah yüklü bir dünya sunuyor ve Londra’nın göbeğindeki Fransız mahallesinde geçen bir öykü anlatıyor. Otuzlu yaşlarını süren, boşanmış ve çocuklu iki eski arkadaş, hayatlarını yeniden kurmak için aynı çatı altına yerleştiklerinde bir kural koyarlar: Eve tek bir çocuk bakıcısı ve kadın bile ayak basmayacaktır. Roman hayatlarını başkalarıyla çoğaltmak için, ördükleri duvarları kendi elleriyle yıkma yürekliliğini gösteren insanların hikayesi. Bu kitabı, Gözlem Gazetecilik veya www.gozlemkitap.com’dan temin edebilirsiniz.

CRR Konser Salonu, 7 Mayıs’ta özel bir akşamı yaşadı: Perküsyon sanatçısı Yinon Muallem’in “Musica Judaica” konserinde Sumru Ağıryürüyen Yidiş, İsrail’den konuk edilen Hadass Pal-Yarden ve Isharan Aharon, Sefarad ve İlahi şarkılar, klarnet, keman, kanun, ud ve gitardan oluşan topluluk ise Klezmer türünden Yahudi müzik örnekleri sundu.