Portekiz' kadrosunu seçti

13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde A Grubu'nda Türkiye ile birlikte yer alan Portekiz'in Milli Takım Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari, 23 kişilik aday kadrosunu açıkladı. Kadroda, Caneira ve Maniche yok…

Spor
14 Mayıs 2008 Çarşamba

Luiz Felipe Scolari'nin kadrosunda, beklendiği gibi Rui Costa veya Figo gibi geçmişte Portekiz Milli Takımı'nın yıldızı olan isimler olmazken, Caneira (Valencia) ve Maniche'nin (Atletico Madrid) de kadroya alınmaması şaşırttı.

Brezilyalı teknik adam, bu oyuncuların yerine Jorge Riberio ve Miguel Veloso'yu kadroya almayı tercih etti. Hazırlık çalışmalarına Portekiz'in Viseu kentinde başlayacak olan Portekiz'de, Avrupa Şampiyonlar Ligi finali oynayacak Manchester United ve FC Chelsea'de forma giyen oyuncular, daha sonra kampa katılacaklar.

31 Mayıs'a dek hazırlıklarını burada sürdürecek olan ve bu tarihte Viseu'daki Fontelo Stadı'nda Gürcistan'a karşı son hazırlık maçını yapacak olan Portekiz, 1 Haziran'da finallerde kamp yeri olan İsviçre'nin Neuchatel kentine hareket edecek. 13. Avrupa Şampiyonası'nda (A) Grubu'ndaki ilk karşılaşma olan Türkiye-Portekiz maçı, 7 Haziran'da Cenevre'de yapılacak.

Portekiz'in 23 kişilik aday kadrosu şöyle:

Kaleciler: Ricardo (Real Betis), Quim (Benfica), Rui Patricio (Sporting Lizbon)

Savunma: Bosingwa (FC Porto), Paulo Ferreira (FC Chelsea), Miguel (Valencia), Ricardo Carvalho (FC Chelsea), Pepe (Real Madrid), Bruno Alves (FC Porto), Fernando Meira (VFB Stuttgart), Jorge Ribeiro (Boavista)

Orta Alan: Miguel Veloso (Sporting Lizbon), Petit (Benfica), Raul Meireles (FC Porto), Deco (FC Barcelona), Joao Moutinho (Sporting Lizbon), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nani (Manchester United), Quaresma(FC Porto), Simao (Atletico Madrid)

Forvet: Nuno Gomes (Benfica), Helder Postiga (Panathinaikos), Hugo Almeida (SV Werder Bremen)