Toplumdan haberler...

Toplum
14 Mayıs 2008 Çarşamba

Or-Ahayim Hastanesi'nde Anneler Günü kutlaması

Balat Or-Ahayim Hastanesi’nde Anneler Günü coşkuyla kutlandı. Hastalara moral veren bu güne Erensya Sefaradi Grubu üyesi Sara Yanarocak seslendirdiği Ladino şarkılarla kutlamaya renk kattı.   Zaman zaman Yanarocak’a eşlik eden hastalara hediye edilen kırmızı güller yüzlerini güldürdü.

Mişne Tora'nın İtalyan Sinagogu ziyareti

10 Mayıs  Cumartesi sabahı Mişne Tora Yönetim kurulu ve üyeleri İtalyan Sinagogu’nda  Şabat duasına katıldılar. İtalyan Sinagogu Yönetim Kurulu Üyesi Leon Esim haftanın peraşasına değindi ve 110. yılı kutlayacak olan Mişne Tora  Yönetim Kurulu yeni Başkanı Roni  Rodrigue ve ekibine, özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Esim, pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü’nü kutladı. Dua  Lazar Mitrani'nin verdiği  seuda ile son buldu.

GKD hanımlarının etkinlikleri

GKD hanımları bu sezonun son ‘İkinci Bahar’ faaliyetini gerçekleştirdi.  Etkinlikte, Hanımlar Kolu Başkanı Ester Arditi’nin kaleme aldığı ve sonradan görme bir kadının konuklarını ağırlamasının konu edildiği bir skeç sunuldu.

30 Nisan günü GKD Hanımları ve tiyatro ekibi İhtiyarlara Yardım Derneği’ni ziyaret ettiler. İYD gönüllülerinin hazırladıkları ikramlarının sunulmasının ardından skeçleri ve şarkıları gülerek ve duygulanarak izlediler 8 Mayıs Perşembe günü hanımlar Barınyurt’u ziyaret ettiler. Tuna Hanay, Raşel Özübahar, Diana Gabay, Çela Salerno, Geli Mermer, Tuna Kasuto, Nesya Ojalvo, Ceni Ergüllü ve Tuna Suri’nin rol aldıkları skeç ve sunulan şarkılara tüm Barınyurt pansiyonerlerinin katılımı hoş saatler geçirtti. GKD  Hanımlar Başkanı Ester Arditi ve Barınyurt Hanımlar Başkanı Nora Uyar’ın konuşmaları ile gün sona erdi.

Golden Age faaliyetleri

Golden Age Komisyonu Anneler Günü’nü 12 Mayıs Pazartesi günü dostlarıyla birlikte GKD’de kutladı. Etkinlikte GKD Hanımlar tiyatro komisyonunun hazırladığı skeç sunuldu. Ayrıca Golden Age Komisyonu misafirlere Anneler Günü hatırası olarak birer çanta hediye etti. Başkan Meri Maya, derneğin Hanımlar Başkanı Ester Arditi’ye ve arkadaşlarına teşekkür etti ve birer hatıra sundu. Caddebostan Sinagogu’ndaki el becerileri etkinliğinin sezon finali 13 Mayıs Salı günü  yapıldı. Çela Eskinazi ve Sara Mori’nin yaratıcılık ve becerileriyle, Sara Bahar ve Leyla Behar’ın  destek ve ikramlarıyla iki haftada bir gerçekleşen etkinlikte, katılımcılar hünerlerini ortaya çıkararak güzel vakit geçirdiler.

Diş Hekimi Avram Muşbak vefat etti

Uzun yıllar Ortaköy Etz Ahayim Sinagogu Başkanlığı yapmış olan Diş Hekimi Avram Muşbak aramızdan ayrıldı. 13 Mayıs Salı günü Ortaköy Sinagogu’nda cenaze töreni gerçekleşen Muşbak’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Esin Acıman’ın ilk kitabı “Kadın Doğmak Kadın Olmak”

Klinik Psikolog Esin Acıman’ın  ilk kitabı “Kadın Doğmak Kadın Olmak” Remzi Kitabevi’nden çıktı. 

“Kadın Dogmak Kadın Olmak”, bir kadının yaşam süreci içerisinde, içine düştüğü çelişkiler, zor anlar, ikilemler, duygu yoğunlukları, aşk ve çaresizlik ile büyüdüğünü ve kırklı yaşların ortalarında bir yerde kadın olduğunu anlatıyor. Kadın gibi kadın olmanın emek ve özveri istediğini, kadın cinselliğinin bir sanat, anneliğin bir emek, aşkın ise her şart ve durumda gerekli olduğunu belirtiyor. Bir kadın olma serüveninden bahsediyor.