Ulus Özel Musevi Okulları’ndan haberler

Toplum
14 Mayıs 2008 Çarşamba

Uluslararası İngilizce başarısı

Hazırlık sınıfı öğrencisi Sintia Rodikli Amerika’da düzenlenen uluslararası Kaplun Kompozisyon yarışmasında 675 yazı arasından ilk elemeyi geçerek yedi finalistin arasına girmeye hak kazandı. Morris J. Ve Betty Kaplun Vakfı  tarafından gençlerin kültürünü ve değerlerini anlamalarına yardımcı olmak amacıyla her yıl düzenlediği  bu uluslar arası yarışmada, yine Hazırlık öğrencisi Suzy Asa’nın kitaplarıyla olan duygusal bağını konu alan kompozisyonu ise “Onur mansiyonu” almaya layık görüldü.

“Bugüne Kadar En Çok Gurur Duyduğunuz İyiliğiniz nedir ve Niçin?” konulu yarışmanın bu yılki  birincisi Haziran ayı içerisinde New York’ta bulunan Jewish Heritage Müzesi’nde  yapılacak  bir törende açıklanacak. Beş yıldır her sene öğrencilerini Kaplun Kompozisyon yarışmasına hazırlayan UOML’nin İngilizce Bölüm Başkanı Engin Arık ve  İngilizce öğretmeni ve Hazırlık koordinatörü Mrs Snow “Bu yarışma için öğrencilerimizle geniş çaplı bir beyin fırtınasının ardından, İngilizce yazım teknikleri üzerinde çalıştık. Öğrencilerimizin elde ettiği bu büyük başarıdan dolayı büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Damdaki Kemancı

Ulus Özel Musevi Okulları İlköğretim İngilizce Drama Kulübü öğrencileri Mayıs ayı içerisinde “Damdaki Kemancı” Müzikalini İngilizce olarak sergileyecekler. İngilizce Drama Kulübü Öğretmeni Lusi Yaeş “Senenin başından itibaren Drama Kulübü öğrencilerimle İngilizce olarak Damdaki Kemancı Müzikalini çalışıyoruz. Tiyatro eğitimi sorumluluk bilincini geliştiren etkili bir eğitim aracı. Özel olarak tasarlanan sahne dekorumuz ve sahne makyajımız ile öğrencilerimin başarılı performansı bütünleştiğinde ortaya çok başarılı bir oyun çıkacağına inanıyorum.

Müzikal günü tüm velilerimizi, öğrencilerimizi ve cemaat üyelerimizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız” dedi