Rıfat N. Bali’ye, 2008 Yunus Nadi Ödülü

Cumhuriyet Gazetesi’nin bu yıl 62.si düzenlenen Yunus Nadi Yarışması Ödül Töreni, 7 Mayıs akşamı Beşiktaş Akatlar’daki MKM’de gerçekleşti

Toplum
14 Mayıs 2008 Çarşamba

Sosyal Bilimler Araştırması, Roman, Öykü, ?iir, Karikatür olmak üzere beş dalda ödülün verildiği yarışmada; ?evket Çizmeli “Menderes Demokrasi Yıldızı”, Rıfat N. Bali “Sarayın ve Cumhuriyetin Dişçibaşısı Sami Günzberg” adlı yapıtları ile Sosyal Bilimler Araştırması dalındaki ödülü paylaştılar. Çizmeli ve Bali ödüllerini Cumhuriyet Vakfı Başkan Yardımcısı Alev Coşkun’dan aldılar.

Araştırmacı/yazar Rıfat N. Bali, 2005 yılında da,“Anadolu’dan yeni Dünya’ya” adlı kitabı ile aynı ödüle layık görülmüştü. Bağımsız bir araştırmacının, ülkenin önde gelen bilim insanlarının oluşturduğu bir jüri tarafından ödüle layık görülmesinin son derece yüreklendirici olduğunu belirten Bali, ödül töreninde yaptığı konuşmada; emeği geçen kütüphanecilere, arşivcilere, sahaflara ve sekreterine teşekkür etti. Öykü dalında “Sessizlik Kulesi” adlı yapıtı ile Yunus Nadi Ödülü’nü Alper Akçam’la paylaşan Yavuz Ekinci, 2005’te gazetemizin düzenlediği 3. Gila Kohen Yarışması’nda Teşvik Ödülü ertesi yıl da Haldun Taner Ödülü’nü kazanmıştı.