Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden İsrail’i ziyaret etti

Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden ve eşi Ayfer Özden, 27 Nisan Pazar günü Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya ve eşi, hahambaşı müşavirlerinden Yaşar Bildirici ve eşiyle birlikte üç günlük bir İsrail ziyareti gerçekleştirdi

Kültür
8 Mayıs 2008 Perşembe

Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya ve cemaat yöneticilerinden Yaşar Bildirici eşleri ile birlikte İsrail’i ziyaret ettiler. Tel Aviv’e vardıktan sonra ülkemizin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan tarafından elçilik makamında kabul edilen Belediye Başkanı Coşkun Özden, aynı gün İsrail’in en güzel kentlerinden biri olan Raanana Belediye Başkanı Nahum Hofre’yi makamında ziyaret etti. Adalar ile Raanana şehri arasında ileride daha köklü ilişkilerin kurulması yönünde yapılan görüşmede Başkan Coşkun Özden, Belediye Başkanı Hofre ve çalışma arkadaşlarını Adalarımıza davet etti.

Gezisi sırasında çorak arazilerin yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması ve sulanması ile ilgili çalışmaları yerinde takip eden Başkan Özden ve beraberindekiler, deniz suyunu kullanma suyuna dönüştüren modern bir tesisle; atık suları bahçe – tarla ve çim sulama için temiz suya dönüştüren tesisi de yerinde ziyaret ettiler ve konu hakkında bilgi sahibi oldular.

Tel Aviv yakınlarında bir çöp ayrıştırma tesisini de ziyaret eden Özden ve beraberindekiler İsrail Dışişleri Bakanı Müsteşarı’nın bir öğle yemeğinde konuğu oldular. Ayrıca Büyükelçi Namık Tan ile birlikte Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai’ye makamında bir nezaket ziyaretinde bulundular.

İsrail’deki Türkiyeliler Birliği başkan vekilinin evinde ağırlanan Başkan Özden ve eşi Ayfer Özden öncülüğündeki heyet, diğer bir akşam da Büyükelçi Namık Tan’ın konuğu oldular.

Kutsal Şehir Kudüs’ü de etraflıca gezen Başkan Özden ve eşi, Müslümanlar için kutsal olan camilere girip dua ettikten sonra, Hıristiyanlar için kutsal olan kiliseleri ve Yahudilerin asırlardan beri dua ettikleri eski mabedin “Batı Duvarı”nı da ziyaret etti.

İsrail’i gezisi süresince İsrail Dışişleri Bakanı Müşteşarı Raffi Barak ile özel bir görüşme yapan Başkan Özden, bazı yarı resmi kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile de temasta bulunarak Adalara uygulanabilecek projelerle ilgili bilgiler aldı.