UÖMO’dan haberler

Toplum
7 Mayıs 2008 Çarşamba

13. Akmerkez 23 Nisan Çocuk resimleri sergisi

Ulus Özel Musevi Okulları’nın 13 yıldır organizasyonunu üstlendiği Akmerkez 23 Nisan Çocuk Resimleri Sergisi, 17-25 Nisan tarihleri arasında on beş okulun katılımıyla Akmerkez’de gerçekleşti. UÖMO Minix Anaokulu’nda yer aldığı sergide UÖMO idarecileri etkinlikte emeği geçen tüm öğrencileri başarı belgesi ile ödüllendirdi.

10 fen sınıfı Matematikte Uluslararası “Honorable” Ödülü

18 Nisan’da  dünya çapında düzenlenen  online  matematik yarışmasında kendilerine verilen 1.5 saatlik süre içerinde diğer okullarla yarışan UÖMO 10 Fen sınıfı öğrencileri, büyük bir başarı göstererek uluslararası “Honorable” derecesine layık görüldü.

JMUN’da İlköğretim öğrencilerinin etkili sunumu 

1. Karma Ana ve İlköğretim Okulu’ndan altı öğrenci ve JMUN koordinatörü Madeleine Pelletier ile Koç Okulları’nda İngilizce olarak düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na katıldılar. Kuzeybatı Afrika ülkesi olan Burkina Faso’yu temsil ettiler. Pelletier, konferans öncesi İngilizce önerge yazma ve tartışma teknikleri üzerinde düzenli olarak çalışıp, Burkino Faso ülkesi hakkında bilgi toplayan  öğrencilerinin etkili ve  çok başarılı bir sunum gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlköğretim öğrencileri Letonya’da

İlköğretim öğrencileri 02-06 Nisan tarihlerinde Letonya’nın Daugvapils şehrinde düzenlenen ‘Küçük Cemaatler Büyük Avrupa’yı İnşa Ediyor’ proje çalışmasına katıldılar. Almanya, İspanya ve Letonya’daki okullarla değişik kültürler tanımak ve ortak çalışmalara imza atmak amacıyla iki yıldır uygulanan bu projede; ilköğretim öğrencileri İngilizce olarak sunumlar yaptılar.

Pesah Sederi’nde keyifli paylaşımlar

17 Nisan  Perşembe günü UÖML yemekhanesinde “3. Geleneksel Pesah Seder Yemeği” düzenlendi. Lise kütüphanesindeki yemekte  İlköğretim ve lise  öğrencileri Pesah Agadası’nın gerektirdiği tüm ritüelleri müzik eşliğinde gerçekleştirdiler. Organizasyonu gerçekleştiren İbranice ve matematik bölümü öğretmenleri “Öğrencilerin  Pesah Sederi’nin anlamını ve evlerde yapılış sebebini uygulamalı öğrenmelerine bundan zevk almalarını sağlamak amacıyla bu yemeği gelenekselleştirdik” dediler.

Minik ressamlar ödülleri topladı

İstanbul Tabip Odası’nın 14 Mart Tıp Haftası kapsamında düzenlediği “Doktorlar ve Sağlık” konulu resim yarışmasında üç ilköğretim öğrencisi ile  FMV Özel Ayazağa Işık İlköğretim Okulu’nun gerçekleştirdiği “Uzay” konulu resim yarışmasında UÖMO’nin yedi anaokul ve ilköğretim öğrencilerinin eserleri ödül aldı. Ayrıca Başarı Ödülü kazanan iki öğrenci birer bisikletle ödüllendirildi. İhlas Koleji’nin düzenlediği “Küresel Isınma” konulu resim yarışmasında ise 1. kategoride İkincilik ödülü kazanan 3. sınıf öğrencisi, kurum tarafından saat ile ödüllendirildi.