Holokost anıldı

II. Dünya Savaşı’nda Naziler tarafından öldürülen çocuk, genç, yaşlı 6 milyon Yahudi, İsrail’in yanı sıra birçok ülkede düzenlenen törenlerle anıldı. Neve Şalom Sinagogu’nda 29 Nisan Salı gecesi “Night Words” adlı bir sunum, 30 Nisan Çarşamba gecesi de altı milyon kurbanın anısına altı mumun yakıldığı Holokost’u anma töreni düzenlendi

Toplum
7 Mayıs 2008 Çarşamba

Holokost’ta sadece Yahudi oldukları için Naziler tarafından katledilen 6 milyon dindaşımız anısına Neve Şalom Sinagogu’nda törenler düzenlendi.

29 Nisan Salı gecesi Yad Vaşem Holokost Müzesi Yönetim Kurulu üyesi ve Holokost kurtulanı bir anne-babanın çocuğu olan Linda Olmert önderliğinde “Night Words” (Gece Sözleri) adlı bir sunum gerçekleşti.  Daha önceki yıllarda dünyanın birçok ülkesinde yapılan bu felsefi sunumda cemaatimizden 36 kişi, 36 erdemli kişinin acılarını ve yakarışlarını dile getirdiler. 

30 Nisan Çarşamba gecesi ise altı milyon anısına altı mum yakılırken, yapılan konuşmalarda Holokost’un unutulmamasının ve bu bilincin genç nesillere aktarılmasının önemine değinildi.

Gazetemiz Şalom’un özel olarak yayınladığı Holokost Eki etkinliklerin tümünde dağıtıldı.