Hiç bitmeyen bir akım: Trençkot

Trençkot hem seksi ve hem de zamansız... Hafif ama güçlü bir duruşa sahip... Her ortama uyum sağlayan trençkot, sadece bir "sevgili" değil, sizleri her mevsim yalnız bırakmayan sadık bir moda yatırımı...

Batya KEBUDİ Yaşam
30 Nisan 2008 Çarşamba

En basit bir kombinasyonun üzerine giyildiğinde bile sizleri stil sahibi göstermeye yetecek kadar güçlü bir parça trençkot. Her mevsim giyiliyor olması, bu giysiyi tasarımcıların ve moda markalarının da gözdesi yaptı. Bir Burberry klasiği, İngiliz kültürünün moda asilzadesi, bugün, özüne bağlı kalınarak farklı yorumlarıyla yeniden sahnede.

2008 yazında da geceleri parlak ve renkli olarak gündüzleri ise, beyaz, ekru, bej, lacivert ve siyah tonlarında karşımıza çıkacak. Vitrinlerde yerini alan yaz temalarında kuşaklı, iri düğmeli, kısa ve uzun kollu olarak rastladığımız trençkot, baharın vazgeçilmezlerinden.

Burberry, Max Mara, Chloe, Machka, Network koleksiyonunda, "şık ve asil" duruşuyla, DKNY Jeans, Zara, Mango ve Topshop gibi güncel moda duraklarında daha sportif bir ruha sahip, farklı kesim ve kumaşlarda karşımıza çıkıyor.

Geçtiğimiz aylarda kırmızı trençkotuyla karşımıza çıkan, yeni saçları ve değişen stiliyle tüm dünyanın yakın takibe aldığı Katie Holmes bu parçanın geceleri özel davetlerde de nasıl ön plana çıkabildiğinin örneğini verdi. Satenden koyu mavi, yeşil, kırmızı, gold renklerin, leopar ve zebra desenlerin ön plana çıktığı modellerin yanı sıra bu yaz ünlü markaların, farklı kumaş, desen, kemer, cep detayları ve kesimlerle trençkota yepyeni yorumlar getiriyor. Formları dejenere ederek yaratılan bu görüntü, onu klasik ruhundan biraz uzaklaştırsa da, trençkot tutkunlarının geçmişe olan bağlılığı hep İngiliz stilini anımsatacak.

2008 yazında beyaz trençkotlar, “en”ler listesinde zirveye yerleşiyor. Sessiz ve derinden yaratılan bu etki, sadece tarzıyla konuşulmak isteyenlerin tercihi oluyor. Bence, beyazlar içinde kadınlar, o gün sadece güneşin tüm gün sıcaklığıyla göz kamaştırmasını dilesinler. Tercihiniz ne olursa olsun, gardıroplarınızdan asla eksik etmemeniz gereken bu "konforlu" parça, günün her saatinde ideal olarak tanımlanabilir. Yeni yorumlarıyla da biz kadınları gündüzden geceye taşıyacak.

Bu yazki değişime gelince...

Trençkotu seksi bir giysi haline getiren kemer ve bedene oturan formu, karşıdan bakıldığında sadece trençkot giymiş ve çıkmışsınız izlenimi uyandırıyor. Gündüzleri, iri çerçeveli bir gözlük, sade bir makyaj ve saç stiliyle tamamlanıyor. Parlak siyah gece modellerinde boylar aynı zamanda daha kısa tutulmuş, böylece sezonda yine öne çıkacak minilere olası bir ihanet önlenmiş! Podyumlarda, keten, saten, denim, ipek-kotondan yapılmış birçok model, sıcak mevsimde sizlere rehber olacak.

2008 yaz modasında trençkot alacaksanız size birkaç önerim var:

Her zaman olduğu gibi bu sene de İngiliz tarzı devam ediyor.

Bedene oturan kuplar yine kemerlerle tamamlanmış.

Kısa kollu seçenekler öne çıkıyor.

Avangarde yorumlarda farklı kumaş, desen, detay ve formlar denenmiş.

Sezonun renkleri ekru, beyaz, bej, lacivert ve siyah.

Geceleri siyah, beyaz, mavi, kırmızı ve yeşil.