KaraKare Film Günleri’nin üçüncüsü düzenleniyor

3. KaraKare Film Günleri 30 Nisan -3 Mayıs tarihleri arasında Maçka G-Mall’da gerçekleşiyor. Bu yıl etkinlikte Holokost’un sistematikliği üzerine yoğunlaşılırken, üç gün süreyle dokuz farklı film izleyiciyle buluşacak…

Toplum
23 Nisan 2008 Çarşamba

İç Haberler Servisi

İlki 2006 yılında yapılan  KaraKare Film Günleri’nin bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Kara Kare Film Günleri, Holokost’u Anma etkinlikleri kapsamında 30 Nisan-3 Mayıs arasında Maçka G-Mall’da gerçekleştirilecek. Türkiye’de daha önce gösterilmemiş filmler üzerine yoğunlaşan KaraKare bu sene 2006 Guldbagge’de en iyi film ve senaryo ödüllerini kazanan Lena Einhorn’un yönettiği  “Nina’nın Yolculuğu”  adlı film ile başlayacak. 

Etkinlik süresince  tüm seanslarda dokuz farklı Holokost filmi izleyici ile buluşturulacak.

Geçmişi hatırlamanın, yaşanan acıları hatırlatmanın bugüne ve geleceğe katacağı ilerici bakış açısı ile genç bir grubun başlattığı KaraKare  serüveni, belki de hayal edilmeyen bir noktada şu an. Holokost’u sadece tarihin kara bir sayfası olarak anlamlandırmaktan ötesini hayal ederek işe başlayan gençler, bir aklın kafasına takılanları birden fazla akıl ile çözmeye çabalıyor. Hep beraber düşünmeye çağırıyor.

KaraKare Fim Günleri, her sene Holokost konusu üzerine yoğunlaşan tek sanatsal sinema etkinliği olma özelliğini taşıyor. KaraKare’de özel veya üstün bir anlama bürümekten çok, yapılış tarzının farklılığını temel alarak her sene değişik bir tema üzerinden Holokost’un başka bir ucundan tutulmaya çalışılıyor. Filmlerin yanı sıra, kolektif bir düşünme pratiğini de hedefleyen KaraKare, 2006 yılında 6 milyonun matematiksel anlamdaki büyüklüğünün, ikinci senesi olan 2007 yılında ise sayısal değerlerin aslında birer yaşam hikayeleri olduğunun altını çizmişti. Bu yıl ise Holokost’un tarihsel sistematikliği üzerine yoğunlaşılıyor.

Bu yıl İsveç yapğımı Nina’nın Yolculuğu filminin yanı sıra, Michael Verhoeven’den Beyaz Gül (The White Rose), Stefan Ruzowitzky’den Kalpazanlar (Die Falscher), Steven Spielberg’in yapımcılığını yaptığı İsmini Söyle (Spell Your Name), Agnieszka Holland’tan Avrupa Avrupa (Europa Europa), Istvan Szabo’dan Mefisto (Mephisto), Matej Minac’tan Nicolas Winton: İyiliğin Gücü (Nicolas Winton: Power of Good), Margarethe von Trotta’dan Güller Sokağı (Rosenstrasse), Mimmo Calopresti’den Sadece Yaşamak İstiyorum (Volevo Solo Vivere) filmleri de Kara Kare’de gösterime girecek diğer uluslarası  ödüllü filmlerden.

Film günleri, program ve filmler hakkında bilgi almak için www.karakarefilmgunleri.com sitesine ulaşabilir, 0212 232 44 40 nolu telefondan bilet rezervasyonlarınızı yapabilirsiniz.