12. Geleneksel İzi Erbeş Ödül töreni gerçekleşti

12 senedir yapılan İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde, 17 Nisan Perşembe günü UÖML Amram Oditoryumu’nda ödüller sahiplerini buldu

Toplum
23 Nisan 2008 Çarşamba

Salvo KOHEN

12 senedir farklı konularda resim, kompozisyon ve şiir dalında yarışma düzenleyen Erbeş ailesi, bu senenin konusunu “su” olarak belirledi. İlköğretim ve liseden birçok öğrenci yarışmaya katıldı. 17 Nisan Perşembe günü gerçekleşen ödül töreninin sunuculuğunu Türkçe Edebiyat Öğretmeni Tülay Gürler üstlendi. 12 sene önce bir trafik kazasının aramızdan aldığı İzi Erbeş’i anarken, annesi Perla Erbeş konuşmasıyla konuklara duygu dolu dakikalar yaşattı. Ardından resim, şiir ve kompozisyon dalında ödüller sahiplerini bulmaya başladı...

İlköğretim 1. kademede resim dalında mansiyon ödülünü İlker Pinto (1A), Jüri özel ödülünü ise Lelya Peres (1B) aldı. Üçüncülük ödülü Keli Kalaora’nın, ikincilik Rakel Haleva’nın, birincilikse Leon M. Yıldırımer’in (1B) oldu.

İlköğretim 2. kademede ise mansiyon ödülünü Reysi Haleve (6B), jüri özel ödülünü ise Vanessa Kaston (6B) aldı. Üçüncülüğe Esin Ventura (8A), ikinciliğe Nitsona Saporta (6B) ve birinciliğe Diego Belevi (5A) layık görüldü.

Lise Resim dalında mansiyon ve jüri özel ödülü sırasıyla 9. sınıflardan Selin Zakuto ile hazırlık sınıflarından Alida Aroyo, Vedya Muraben ve Suzan Hazan paylaştılar. Çalışmaları, Suzi Asa’ya üçüncülüğü, Jasmin Hazan’a ikinciliği ve Renin Karmona’ya birinciliği getirdi. Lise kompozisyon dalında yapılan yarışmada mansiyon ödülünü 10. sınıflardan Işık Zakuto, jüri özel ödülünü ise yine 10. sınıflardan Nesim Gönceer almaya hak kazandı. Kompozisyonda “Son Damla” isimli yazısı Reysi Rodikli’ye üçüncülük, “Suyun Gizemi” başlıklı metni Gila Benyakar’ya ikincilik ve “İki Hidrojen bir Oksijen” adını taşıyan kompozisyonu Selin Zakuto’ya birincilik getirdi.

Öğrenciler, sırayla kompozisyonlarını okudu. Suyun zamanla olan ilişkisine parmak basan Nesim Gönceer  “Zamanın Üç Hali” isimli yazısında, yaşadığımız her dakikanın bir maddenin üç halinden birine benzediğini anlattı ve büyük alkış topladı.

Lise şiir dalında ise mansiyon ödülünü “Suyun İki Yüzü” isimli şiiriyle Alp Görüşük, jüri özel ödülünü ise “Sır” isimli şiiriyle 9.sınıflardan Sandra Yakar kazandı. Yarışmada hazırlık sınıfından Serhan Delareyna üçüncü, 10. sınıflardan Viket Rodrig ikinci, yine 10. sınıflardan Lara Talvi ise birinci oldu.

Ödül töreni öğrencilerin, jüri ve konukların beğenisini toplayan şiirlerini seslendirmeleriyla son buldu.

Öte yandan, 2007’de yayınlanan ve 10 yıl içerisindeki yarışmalarda ödül kazanan resim, şiir ve yazıların yer aldığı “İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nde 10 yıl” adlı kitabın satışı devam ediyor.