Papa’nın New York’ta sinagog ziyareti

Papa XVI. Benedict, ABD seyahati sırasında New York’ta Park East Sinagogu’nu ziyaret etti. ABD’de sinagog ziyaret eden ilk Papa XVI. Benedict, yaptığı konuşmada Holokost’a, antisemitizme ve tarih boyunca yaşanan Yahudi-Hıristiyan gerilimine değinmedi

Toplum
23 Nisan 2008 Çarşamba

New York seyahati sırasında Park East Sinagogu’nu ziyaret eden Papa XVI. Benedict’i ailesinin çoğunu Holokost’ta kaybeden sinagogun Hahamı Rav Arthur Schneier karşıladı. 22 dakikalık ziyaret sırasında Rav Schneier, “Bugün Park East Sinagogu’na yaptığınız ziyaret ile Yahudi ve Katolik dünyasındaki ilişkileri geliştirmek için göstermiş olduğunuz iyi niyet, tarih sayfalarında kalıcı olarak yer alacaktır” dedi. Rav Schneier konuşmasını, “İkimiz de hayatta savaşın zalim yüzünü, Holokost’u yaşadık; ancak özgürlüğün sevinçli yüzünü de gördük” sözleri ile sürdürdü.

Papa XVI. Benedict; “Sevgili dostlar Şalom! Ne mutlu ki Pesah Bayramı’na birkaç saat kala New York’taki Yahudi Cemaati’ne saygılarımı sunabiliyorum” dedi. Konuşmasında, Yahudi Cemaati’nin New York’a yaptığı katkıları takdir ettiğini söyledi. Papa bu katkıların dostluk çerçevesinde de değişik etnik ve dini gruplar arasında kurulmasını desteklediğini söyledi. Papa, Holokost’a, antisemitizme ve tarih boyunca yaşanan Yahudi-Hıristiyan gerilime değinmedi.