Kentimiz yöneticilerinden Pesah kutlamaları

Kentimiz yöneticileri, kutlamakta olduğumuz Pesah Bayramı vesilesi ile Hahambaşı Rav İsak Haleva ile Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya’ya tebriklerini ilettiler. Hahambaşı ayrıca konutunda ziyaretçilerin bayram tebriklerini kabul etti

Toplum
23 Nisan 2008 Çarşamba

Bu hafta kutlamakta olduğumuz Pesah Bayramı münasebetiyle İstanbul Valisi Muammer Güler, Hahambaşı Rav İsak Haleva ve Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya’yı telefonla arayarak şahıslarında tüm Musevi Cemaati’nin Hamursuz Bayramı’nı kutladı ve barış dolu günler diledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş da Hahambaşı Rav İsak Haleva ile Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya’yı bizzat arayarak Türkiye’deki tüm Yahudi toplumunun Pesah Bayramı’nı kutladı.  Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Başkan Yardımcısı Vasken Barın, Pazar günü Pesah duası sırasında Şişli Beth-İsrael Sinagogu’nu ziyaret ettiler. Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın ardından bir konuşma yapan Başkan Sarıgül, sinagogda bulunan tüm dindaşlarımızın nezdinde Yahudilerin bayramını tebrik etti.  Başkan Silvyo Ovadya, Mustafa Sarıgül’den sonra cemaate yönelik yaptığı konuşmada;  ziyarette bulunan Başkan Sarıgül ve Başkan Vekili Vasken Barın’a mutluluğumuzu paylaştıkları için ve hizmetlerinde dini ne olursa olsun her topluma ve her mahalleye eşit mesafede hizmet vermelerinden dolayı teşekkür etti.

Geçtiğimiz Pazar Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden de, Başkan Ovadya ile görüşerek tüm cemaatin Pesah Bayramı’nı kutladı. Ardından AK Parti Adalar İlçe Başkanı Özlem Öztekin Vural, Ovadya’ya iyi bayramlar diledi.  Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Ortaköy Etz Ahayim Sinagogu Vakfı Başkanı Albert Elvaşvili’yi arayarak bayram vesilesi ile toplumumuza iyi dileklerini iletti. İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Başkan Ovadya’ya çektiği telgrafta Musevi Cemaati’nin bayramını kutladı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Mispah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, Adalar Kaymakamı Mevlut Kurban, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve semavi din temsilcileri Hahambaşı Rav İsak Haleva’ya bayram ziyaretinde bulundular.