Mosley'nin geleceği 3 Haziran’da oylanacak

Spor
16 Nisan 2008 Çarşamba

Motor sporları dünyasında bomba etkisi yaratan Mosley'nin beş hayat kadınıyla gerçekleştirdiği ve Nazi rolünü üstlendiği ırkçı seks skandalıyla ilgili yaşanan bir diğer gelişme de, Yüksek Mahkeme'nin, konuya ait fotoğrafları ve videoyu yayınlayan İngiliz gazetesi News of the World'e bu dokümanları yeniden yayınlama izni vermesi oldu.

67 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Mosley, mahkemeye başvurarak bu görüntülerin gazetenin internet sitesinden kaldırılmasını sağlamıştı. Ancak Yüksek Mahkeme bu kararı değiştirdi. Federasyondan Mosley'e destek çıkmazsa istifası gündeme gelecek.

Reuters Haber Ajansı'na konuyla ilgili bir bildiri geçen FIA "Yapılacak toplantıda Mosley'le ilgili görüşmelerin ardından bir de güven oylaması yapılacak" dedi.

Şiddet de içeren beş saatlik bir grup seks partisine katıldığı kabul eden ve özür dileyen FIA başkanı, kendisine yöneltilen ırkçılık suçlamasını ise reddediyor.

1993 yılından bu yana FIA'nın başında olan Max Mosley'nin babası, ikinci savaş öncesi İngiliz Faşistler Birliği Partisi'ni kuran politikacı Oswald Mosley'di.