Barak Obama İbranice blog açtı

ABD Başkan aday adaylarından Barak Obama’nın İbranice Internet sitesi açıldı

Dünya
16 Nisan 2008 Çarşamba

İsrailli bir internet kaynağı Amerika Birleşik Devleti Başkan aday adaylarından Barak Obama’nın İbranice yayın yapan resmi bir internet sitesi açtığını söyledi. Obama’nın bürosundan gelen bilgide ise açılan sitenin Obama’nın kendisine ait olmadığı açıklandı. Obama’nın merkez bürosu, girişimin başkaları tarafından yapılmış olduğunu ancak internet sitesinde Obama’nın konuşma metinleri ve politikalarının yer aldığını söyledi.

Bütün başkan adayları ABD’deki Yahudi oyları kazanabilmek için İsrail’in öneminin farkında. Önümüzdeki aylarda Obama, Cumhuriyetçi Başkan Adayı John McCain gibi İsrail’e gitmeyi planlıyor.

Bunun yanı sıra, Obama İsrail’in desteğini kazanabilmek için halkla ilişkiler kampanyası planlamakta. İsrailli kaynaklara göre Obama’nın merkez bürosu İbranice internet sitesi açabilmek için İsrailli bir şirketin medya danışmanlarıyla iki hafta boyunca görüşme halindeydiler.

İsrailli şirket ise görüşmeler sonuçlanmadan Obama’nın internet sitesini açarak İsrailli ile ilgili olan konuşma metinlerini hem İngilizce hem İbranice olarak yayımladı.

Kamuoyu yoklamalarına göre Obama antisemitizm ile suçlanmasına rağmen Yahudi vatandaşlar tarafından desteklenmekte.

Obama’nın danışmanları ise antisemitizm imajından rahatsız. Obama’nın danışmanlarını en çok Cumhuriyetçi aday McCain’in Yahudi oylarını alabilmek için İsrail yanlısı politikaları endişelendiriyor.  

İsrailli şirketin Pazarlama ve Strateji Başkan Yardımcısı Tzahi Stein “Bu internet sitesinin heyecan verici olduğunu düşünüyor ve Obama’nın yetkilileriyle daha yakından çalışmak istiyoruz,” dedi.