Sderotlu öğrenciler Auschwitz’de; “Yahudi olmaktan gurur duyuyoruz”

Polonya’daki konsantrasyon kamplarını ziyaret eden İsrailli öğrenci grubunun arasında 24 Sderotlu çocuk da yer aldı. Bir öğrenci “Evimizdeki tüm problemlere rağmen bu ziyaret bakış açımızı düzenliyor” dedi

Dünya
16 Nisan 2008 Çarşamba

Polonya Krakow’daki “Ülkeler arasında erdemli olanlar” töreninde, aralarında roketlerle saldırıları ile büyük zarar görmüş Sderot kentinden de gelen çocukların bulunduğu, yüzlerce İsrailli öğrenci hazır bulundu. Öğrenciler yolculukları sırasında, Holokost’ta iki Yahudi aileyi saklamayı başaran ve onların hayatının kurtulmasını sağlayan iki kadınla tanışma fırsatı buldular.

İki kadından biri olan Miroslava Borshotska Krakow’daki törende öğrencilerden İsrail’deki doğru barış umutları için sevindiği belirterek ve ailelerine saygı ve şükranların iletmelerini istedi.

Düzenlenen tören boyunca öğrenciler alkışlarla Borshotska ve yanındaki bayana saygı ve hayranlıklarını gösterdiler.

Polonya’ya ziyareti El Al Havayolları tarafından sponsor edilen 24 Sderot’lu öğrenci de gururluydu.

Auschwitz ziyareti öğrencilerde,  İsrail Devleti’nin değerini anlamalarını sağladı ve emniyette olmalarının önemini hissettirdi. Bir öğrenci “ Bu yolculuk her şeye bakış açımı oturttu, Yahudi olmaktan gurur duyuyordum, bugün aynı zamanda İsrailli olmaktan gurur duyuyorum,” dedi.

Öğrenciler, müzisyen Danny Katz’in söylediği yaklaşık iki saat süren İsrail şarkılarına da eşlik ettiler. ziyaretçiler, ellerinde İsrail bayraklarıyla bilindik Yahudi ve İsrail şarkılarını söylediler.