SANATTA KISA KISA...

9 Nisan 2008 Çarşamba

4. Japon Çağdaş Güzel Sanatlar Sergisi

Dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlediği sanat sergileri ile Japon sanatını dünyaya tanıtmayı hedefleyen Tokyo’da yerleşik Art Communication,  iki yılda bir Türkiye’de düzenlediği Japon Çağdaş Güzel Sanatlar Sergisi’nin dördüncüsünü , 10- 17 Nisan tarihleri arasında Beşiktaş Çağdaş’ta gerçekleştirecek.

Beşiktaş Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve T.C Tokyo Büyükelçiliği’nin desteği ile Japon sanatçılarını bir araya getirecek sergi, 212 sanatçının toplam 313 eserinden oluşuyor. Sergide yağlı boya, kaligrafi, geleneksel Japon resim sanatı, seramik üzerine Japon minyatur sanatı, heykel, fotoğraf, kakejiku, dolls ve çeşitli Japon el işleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Japonya’da Türkiye’yi tanıtmak amacıyla gönüllü kültür sanat elçiliğini üstlenen Hüseyin Bozkurt’un temsil ettiği Art Communication tarafından düzenlenen 4.Japon Çağdaş Güzel Sanatlar Sergisi’nde Japon sanatçılara ait olan eserler Türkiye’de ilk defa sergilendikten sonra Japonya’da da sergilenmeye devam edecek. Bunun yanı sıra Beşiktaş Çağdaş’da sergi süresince ünlü yönetmen Akira Kurosawa’nın “Yedi Samuray”, “Ran”, “Ağustosta Rapsodi”, Masaki Kobayashi’nin “Samurai İsyanı” ve Yasujiro Ozu’nun “Geç İkbahar” filmleri de her gün seyredilebilir.  

Tel: 0212–351 93 90  www.besiktascagdas.com

 

“Yaşasın Renk!” Sergisi İş Sanat Kibele Galerisi’nde

İş Sanat Kibele Galerisi, çağdaş Türk Resminin kurucularından ve büyük ustalarından Bedri Rahmi Eyüboğlu’nu (1911-1975) ölümünün 33. yılında retrospektif bir sergi ile anıyor.  10 Nisan - 24 Mayıs  tarihleri arasında gerçekleşecek sergide

Eyüboğlu’nun başta aile koleksiyonu olmak üzere, çeşitli kurum, müze ve özel koleksiyonlardan derlenen 150’ye yakın eseri yer alıyor.  Sanatçının torunu Sabahattin Rahmi Eyüboğlu ve Ömer Faruk Şerifoğlu’nun hazırladığı sergiye, görkemli bir kitap eşlik ediyor. Aile albümlerinden fotoğraflar dışında 300 kadar esere yer verilen kitap, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun yaşamı ve sanatına dair genel bir perspektif vermekle birlikte ilginç ayrıntılara dikkat çekiyor. Sergi, pazar ve pazartesi günleri hariç, her gün 10:00–19:00 saatleri arasında izlenebilir. 

Tel: 0 212 316 15 80

“Kör Doğmak” OBM Sineması’nda...

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda “Zaman, Mekan, Yaşamlar” teması altında, 10 Nisan Perşembe günü, yönetmenliğini Roberto Berliner’in üstlendiği ve görme engelli üç kız kardeşin hayatlarını konu alan Kör Doğmak adlı belgesel gösterilecek. Belgesel, bu üç kadının gündelik yaşamlarını kendi yöntemleriyle sürdürme biçimlerini izliyor. Kadınların öyküleri, filmle birlikte beklenmedik bir şekilde değişmeye başlıyor; sinema onları birer şöhrete dönüştürüyor. Saat 17:30 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerinin ardından, Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi ve Belgesel Yönetmeni Can Candan, “Bir Karşılaşma Mekanı Olarak Belgesel” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Tel: (0212) 334 22 70 www.obmuze.com