Miami'de zafer Davydenko'nun

Sony Ericcson Tenis Turnuvası’nı, finalde iki numaralı seri başı Rafael Nadal'ı 2-0 yenen Nikolay Davydenko kazandı

Spor
9 Nisan 2008 Çarşamba

ABD'nin Miami kentinde düzenlenen 3.77 milyon dolar ödüllü Sony Ericsson Açık Tenis Turnuvası'nı Rus Nikolay Davydenko kazandı.

Finalde iki numaralı seri başı Rafael Nadal ile karşılaşan Davydenko, rakibini 6-4 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yendi. 82 dakikada zafere ulaşan dört numaralı seri başı, 24 yıldır düzenlenen bu turnuvada şampiyonluk kazanan ilk Rus raket oldu. Davydenko ayrıca bu sezonki ilk turnuva zaferine ulaştı.

Teniste dünyanın bir numarası Roger Federer, bu sezon katıldığı dördüncü turnuvada da finale yükselemedi. Federer, Sony Ericsson Açık çeyrek finalinde Andy Roddick'e elendi. Andy Roddick, dünyanın bir numarası Roger Federer'i 7-6, 4-6 ve 6-3'lük setlerle yenip Miami'de yarı finalist oldu.  Federer ile yaptığı 17. maçta ikinci galibiyetini alan altı numaralı seri başı Roddick yarı finalde dünyanın dört numarası Nikolay Davydenko ile karşılaşacak. 12 kez grand slam turnuvası şampiyonu Roger Federer, Avustralya Açık, Dubai Açık ve Pacific Life Open'dan sonra bu sezon katıldığı dördüncü turnuvada da finali görememiş oldu.

Federer'e kaybettiği maçlardan sonra yaptığı esprili açıklamalarla tanınan Roddick, "altı yıldır oynadığımız hiçbir maçta vuruş kaçırmadı. İstatistik kanunlarına göre bu kez benim kazanmam gerekiyordu" diyerek bu tutumunu sürdürdü. Federer ise, "belki onunla yaptığım maçlar içinde kazanmam gereken bir tanesi buydu. Çünkü daha önceki maçlarımızdan birkaç tanesi onun hakkıydı. Bu kez durum tersine döndü" dedi.

2008'e San Jose ve Dubai'de elde ettiği şampiyonluklarla başlayan Roddick'in bu yıl yendiği isimler arasında dünyanın iki numarası Rafael Nadal ve üç numarası Novak Djokovic de bulunuyor.