Efes Pilsen, antrenör David Blatt ile yollarını ayırdı

Spor
9 Nisan 2008 Çarşamba

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, Pınar Karşıyaka karşısında iyi mücadele edemediklerini ve maçı yitirdiklerini, maç sonrasında Blatt ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını söyledi

Özerhun, yaptığı açıklamada, İzmir ekibinin kendilerini uyutarak maçı kazandığını, ligde bundan sonra yapacakları maçı kazanarak sıralamada en iyi yerde sezonu bitirmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Antrenör David Blatt konusunda, Engin Özerhun ''Blatt'in Avrupa şampiyonluğu elde etmiş bir antrenör, ancak sezon başında bu yana hem Avrupa'da hem de ligde istenilen sonuçları bir türlü alamadık.  Kendisine teşekkür ediyoruz. Blatt'in İtalya ve Rusya'daki başarıları ortada ama ne yazık ki bizde olmadı. Avrupa Ligi'nde dörtlü finale gidemedik. Dünkü maçın ardında değişiklik yapmanın zamanı olduğunu düşündük. Bundan sonra en üst nokta için mücadelemizi vereceğiz'' diye konuştu.

Sezona yardımcı Antrenör Ekrem Memnun ile devam edeceklerini kaydeden genel menajer Özerhun, ''Blatt'in İsrailli yardımcısı Daniel Gutt da görevinde ayrıldı. Ekrem Memnun ile birlikte Emir Alkaş görev yapacak. Ayrıca alt yapıdan da teknik heyete takviye olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.

Rus Milli takımını Avrupa şampiyonu yapan David Blatt, sezon başında Efes Pilsen antrenörlüğüne getirildi.

ABD'li teknik adam yönetiminde Euroleague'de son 16 grubunda elenen lacivert beyazlı takım, Beko Ligi'nde şu ana kadar oynadığı 27 maçtan 20'sini kazandı.

Öte yandan Efes Pilsen, 9 Nisan Çarşamba günü Rusya'nın BC Khimki takımıyla kendi tesislerinde bir hazırlık maçı yapacak.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları öncesi dünya turunu sürdüren Olimpiyat meşalesinin ikinci durağı İstanbul olurken, milli halterci Taner Sağır, Taksim Alanı'nda hazırlanan özel alandaki büyük meşaleyi yakan isim oldu

Sultanahmet Alanı'ndan başlayan ve 20 kilometrelik İstanbul turunun ardından Taksim Alanı'nda sona eren Olimpiyat Meşalesi Koşusu'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Aralarında Göksel Arsoy, Özgü Namal, Mirkelam, Semih Şentürk, Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan ve modacı Arzu Kaprol'un da bulunduğu spor, sanat ve iş dünyasından yaklaşık 80 kişinin sırayla taşıdığı Olimpiyat meşalesini, engelli milli atlet Durducan Nevruz'un elinden son metrelerde alan Olimpiyat Şampiyonu milli halterci Taner Sağır, Taksim Alanı'nda hazırlanan özel alandaki büyük meşaleyi yakan isim oldu.

Olimpiyat Meşalesi Koşusu Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Çinli Jiang Xiaoyi, Olimpiyat Meşalesi Koşusu'nun ikinci etabının İstanbul'da başarılı bir biçimde gerçekleştirildiğini dile getirerek, ''Olimpiyat meşalesi, bugün İstanbul'u aydınlattı. İstanbul'un doğal güzellikleri, organizasyon yeteneği ve Türk insanının Çin'e duyduğu dostluk bizi derinden etkiledi'' diye konuştu.

Törenin sonunda, olimpiyat ateşi yoğun güvenlik önlemleri altında Çinli yetkililerce tören alanından götürülürken, daha sonra yakılan büyük meşale de söndürüldü. Ardından Athena grubu bir konser verdi.

İstanbul'da ikinci etabı koşulan Olimpiyat Meşalesi Koşusu sonrası Olimpiyat ateşi, üçüncü etabın yapılacağı Rusya'nın Saint Petersburg kentine götürülecek.

Olimpiyat meşalesi, gerçekleştirilecek 19 etabın ardından Pekin'e ulaştırılacak.

Olimpiyat Meşalesi

Olimpiyat Meşalesi Koşusu başlangıcı, 26 yüzyıl öncesine dayanıyor. Tarihçiler, Meşale Koşusu ile ilgili onlarca kayıt ortaya koyuyorlar. Bu kayıtlardan biri, Olimpiyat Meşalesi Koşusu'nun dini törenlere dayandığını söylerken, bazı tarihçiler ise Meşale ve Koşu'nun "Kutsal Ateşkes" isimli eski Yunan siyasi akdinden doğduğunu ileri sürüyor. Ancak tüm görüşlerin birleştiği ortak bir çizgi var: Olimpiyat Meşalesi ve Ateşi farklı ulus, din ve ırkların dünya barışı için bir araya gelmesini sembolize ediyor.

Olimpiyat bayrağı, eski Yunan zamanından gelen bir gelenek. Yunanlılar Mitolojik Tanrıları olan Zeus'a karşı olan saygılarını göstermek için bu bayrağı asarlardı. Olimpiyat Meşalesi, Yunanistan'ın Olemp Dağı'nda, güneş ışığından dev mercekler kullanılarak tutuşturulurdu.

Meşale, oyunların yapılacağı ülkeye kadar elden ele teslim edilmek suretiyle geçtiği ülkelerin atletleri tarafından taşınıyor ve Olimpiyat yapılacak stadyumdaki dev meşale bu meşaleyle tutuşturuluyor. Açılış töreninde yanan meşale kapanış töreni sonuna kadar sönmez. Olimpiyat Meşalesi, 1936 Berlin Oyunları ile Olimpiyat tarihine girdi.

NİSAN:

01-06: Avrupa Serbest, Grekoromen ve Bayanlar Güreş Şampiyonası (Tampere-Finlandiya)

4-12: Dünya Bayanlar Buz Hokeyi Şampiyonası (Harbin-Çin Halk Cumhuriyeti)

5-6: ABD Üniversiteler (Kolejler) Basketbol Ligi Dörtlü Finali (San Antonio)

6: Uluslararası Geleneksel Paris Maratonu (Fransa)

9-13: Dünya Kısa Parkur Yüzme Şampiyonası (Manchester-İngiltere)

11-13: Teniste Davis Kupası Dünya Grubu çeyrek final müsabakaları

11-20: Avrupa Halter Şampiyonası (Lignano-İtalya)

12: Atletizmde Avrupa 10 Bin Metre Kupası müsabakaları (İstanbul-Türkiye)

12-20: Avrupa Badminton Şampiyonası (Herning-Danimarka)

13: Uluslararası Geleneksel Londra ve Rotterdam Maratonları (İngiltere-Hollanda)

16 ve 19: ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) ''normal sezon''un sona ermesi ve play-off mücadelesinin başlaması

20: Uluslararası Geleneksel Boston Maratonu (ABD)

26-27: Teniste Bayanlar Federasyon Kupası (Fed-Cup) yarı final müsabakaları