Kurumlarımızda Pesah hazırlıkları

Toplum
9 Nisan 2008 Çarşamba

Bu sene 5768 İbrani yılına göre 19 Nisan Cumartesi akşamı başlayarak 27 Nisan Pazar günü sona erecek olan Pesah Bayramı vesilesiyle dost ve akrabalarının bayramlarını kutlamak isteyen dindaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla, cemaat kurumlarımızın özenle hazırladıkları hediyelikleri tanıtıyoruz. Tüm kurum yetkilileri gerek postada meydana gelebilecek gecikmeleri önleyebilmek, gerekse elden dağıtılacak tebrikleri zamanında ulaştırabilmek için bağış severlerin listelerini mümkün olduğunca erken göndermelerini rica ediyorlar.

Öğrencilere Yardım Derneği - Mişne Tora

Birçok öğrencinin hazırlık sınıfından üniversite mezuniyetine kadar eğitimlerini sağlayan, tüm ders ve giyim malzemelerini temin eden, onların sosyal yaşantılarına destek veren ve mezuniyet sonrası iş temin eden ÖYD’nin hazırladığı hediyeliklerden seçerek hem sevdiklerinizin bayramını kutlamış, hem de öğrencilere destek vermiş olacaksınız. Bu yıl tebrik kartlarının yanı sıra badem ezmesi doldurulmuş ayaklı cam kase, şarope doldurulmuş ikili set, badem ezmesi kutusu eşliğinde züccaciye çeşitleri, içinde şarap, şarope, badem ezmesi gibi seçeneklerin bulunduğu deri pesah sepeti ve Yusuf Besalel’in Ünlü Yahudiler adlı kitabı seçenekler arasında. Ayrıca her sene olduğu gibi öğrencilerin başarılarını simgeleyen Takdir ve Teşekkür belgeleri, öğrencilere kitap ve burs katkısı olarak dönecek plaketler de hazırlandı.

Tel: (0212) 230 90 27 - 230 90 55- 232 29 37  

Faks: (0212) 241 72 74  e-posta: [email protected]

Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği

Bağış severlerin desteği ile himayesi altında bulunan çocukların geleceklerine katkıda bulunan Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği (Orfelina) tebrik kartları ve çeşitli hediyelikler  hazırladı. Okul Bursu katkı payı adı altında hazırlanmış objelerden, özel bağış seçeneklerinden ve bayram kartlarından seçebilirsiniz. Bunların yanı sıra çeşitli form ve desende salata kaseleri,pasta tabakları,kavanoz setleri, fırın tepsileri, tart ve kek kalıpları, kaşıklıklı nihale, 3’lü kase takımları, dekoratif setler, ikili fincan setleri ve 6 kişilik nescafe ve çay takımları seçenekler arasında.

Tel: (0212) 231 12 46 / 296 46 16 Faks: (0212) 296 46 17 

e-posta: [email protected]

Or-Ahayim Hastanesi Vakfı

Balat Or-Ahayim Hastanesi’nde gönüllü çalışan  Pembe Melekler, dostlarınız için kasede bir pesah geleneği olan haroset, portakal tatlısı, şarap, çocuklar için hazırlanmış junior hediye paketi, kestane şekeri, ayva tatlısı, krokan ile doldurulmuş çeşitli cam servis tabakları, içinde beyaz ve kırmızı şarap, sade ve çikolatalı hamursuz, bir kase beyaz tatlı ve şekerlemeler bulunan tepsi ve tebrik kartı seçenekler arasında bulunuyor. Ayrıca hastanenin hikayesini aktaran "Sevgi ve Şefkatin 100 Yılı" kitabını Türkçe ve İngilizcesini de gönderebilirsiniz.

Tel: (0212) 491 00 00 (pbx)- (0212) 292 04 60 (pbx)

Faks: (0212) 251 66 67 http: www.orahayim.com

Matan Baseter – Barınyurt

1930 yılından bugüne ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatarak onların ekonomik ve sağlık sorunlarını olanaklar dahilinde çözümleyerek destek olmayı amaçlayan Matan Baster- Barınyurt, ihtiyaçlıya gönderilebilecek üç farklı yardım paketi hazırlandı. Giysi Paketi, Bayram Özel Gıda paketi ve Aylık Gıda Paketi bağışınız yakınlarınıza gönderilecek olan sembolik bir hediye ile bilgilendirilecek.

Tel: (0212) 244 13 53 -  249 79 37- 249 56 64  

Faks: (0212) 293 60 22

e-posta: [email protected]

İhtiyarlara Yardım Derneği

Yardımseverlerin katkılarıyla kurumlarında yaşamlarını sürdüren  pansiyonerlerine  rahat, huzurlu ve mutlu bir yaşam sunan İYD Pesah Bayramı için çeşitli hediyelikler ve sertifikalar hazırladı.   Bağışseverliğin bir göstergesi olan platin, altın, gümüş, bronz yaşam destek sertifikaları, “Bayramlar Kitabım”, ev, iş ve sağlık duaları içeren Hamsa’lar, geleneksel objeler, silikon kaplı fırın servisi, casa bella fırın kabı, gümüş kaplama şaraplık, şabat şamdanı, dekoratif objeler, 3’lü fırın servisi, termos, renkli çerezlik, capodimonte tepsi, sepet şekerlik, ısıtıcılı servis, deri tepsi, geri gazetelik yanı sıra gümüş objeler seçenekler arasında. Ayrıca çeşitli çiçek aranjmanları ve geleneksel kart ve çiçekli kartları da tercih edebilirsiniz. 

Tel (0212) 238 94 94 Pbx Faks: (0212) 253 02 01,

e-posta: [email protected]   http: www.iyd.org.tr

Gözlem Gazetecilik  Basın ve Yayın A.Ş.

Tüm kurum ve derneklerimizin yanı sıra Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayıncılık da dostlarınız ve sevdiklerinizin bayramlarını kutlamaya yardımcı oluyor. Sevdikleriniz için kitaplığımızın geniş yelpazesinden tercih edeceğiniz yerli ve yabancı kitaplar, objeler vs. özel fiyatlarla seçenekler arasında.