Türk parlamenterler İsrail'de

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Hasan Murat Mercan başkanlığında 6 kişilik bir parlamento heyeti temaslarda bulunmak üzere İsrail'e gitti

Toplum
9 Nisan 2008 Çarşamba

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, Knesset Başkanı Dalia İtzik ve Türk-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Avshalom Vilan ile bir araya gelen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan başkanlığındaki Türk heyetine, Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan da eşlik etti. TBMM heyetinde Murat Mercan'ın yanı sıra AK Parti’den Mehmet Ceylan, Suat Kınıklıoğlu, Nursuna Memecan,  MHP’den Deniz Bölükbaşı, CHP’den Şükrü Elekdağ, yer aldı. İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ile görüşen Türk heyeti, İsrail Parlamentosu'nun solcu partilerinden Meretz Lideri Haim Oron'un önerisi ile 1915 Ermeni olaylarının Knesset’te ele alınmasının kabul edilmesi konusunda çekincelerini dile getirdi. Peres öneriyi getiren partinin parlamentoda etkin olmadığını hatırlattı ve Türk heyetine "Müsterih olun" dedi.

Görüşmeleri bir basın toplantısında değerlendiren Murat Mercan başta Şimon Peres olmak üzere yetkililerden bu konunun tartışılmayacağı garantisini aldıklarını açıkladı.