Glykeria’ya “Siyonistlerle işbirliği” suçlaması

Yunanlı ünlü şarkıcı Glykeria, Atina’da verdiği bir konserde İbranice bir şarkı seslendirirken Arap seyircilerin protestosuna hedef oldu

3 Nisan 2008 Perşembe

Yunanlı şarkıcı Glykeria, İsrail’de “Shabechi Yerushalaim” şarkısını seslendirdiğinde övgü alıyor. Oysa Atina’da verdiği bir konserde bazı seyircilerden farklı tepkiler aldı.

Atina’daki bir konseri sırasında Arap seyirciler ıslık çalıp, yüksek sesle protestolarda bulunarak sabote ettiler. Glykeria şaşkınlık içinde neye uğradığını anlayamadı. Güvenlik görevlileri Arap protestocuları salondan çıkardı. Yunanlı şarkıcıya yapılan hakaret bununla sınırlı kalmadı. Konser sonrasında Glykeria, kulisteki odasında; “Filistinli çocuklar Gazze’de ölürken, sen Siyonistlerle işbirliği yapıyorsun” yazılı bir mesaj buldu. Sanatçının eşi yaptığı açıklamada; “Hiçbir güç Glykeria’nın İbranice şarkı söylemesine engel olamaz” dedi.

Geçtiğimiz hafta Yunanlı sanatçı “Matana” (Hediye) adlı İbranice bir albüm çıkardı. Bu albümde, İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres’in sözlerini yazdığı bir şarkı ve Chava Alberstein ile yaptığı bir düet yer alıyor.