SANATTA KISA KISA...

3 Nisan 2008 Perşembe

Nadia Arditti ve Yiğit Yazıcı City’s Nişantaşı’nda

lebriz.com ve dem-art, alışılagelmiş sergileme mekanları ile sergi konseptlerinin dışında yeni bir soluk arayan sanatçı ve sanatseverlere farklı bir dünya sunmak, sanatçılara satış kaygısı gütmeden, yaratıcılıklarını özgürce kullanıp özgün eserlerini gösterebilecekleri bir sanat platformu  yaratmak amacıyla1 Nisan - 30 Nisan tarihleri arasında, City’s Alışveriş Merkezi'nde Nadia Arditti ve Yiğit Yazıcı sergilerini düzenliyor Nisan ayı boyunca devam edecek sergide Nadia Arditti ''Ayışığı'' ve ''İyimserlik'' adlı bronz heykellerini sergileyecek. Yiğit Yazıcı ise “Dünya” konsepti ile tasarlamış olduğu resimlerini sergileyecek.

Tango ustaları Amelita Baltar ve Juan Carlos Caceres CRR’de

Geçmişten günümüze tango konserleri kapsamında Astor Piazzolla'nin şarkılarına ilham veren tango'nun divası Amelita Baltar 5 Nisan'da, Juan Carlos Caceres ise 6 Nisan’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacaklar. 1968'de ilk uzun çalarıyla Ulusal Disko Festivalinde birincilik ödülü kazanan Baltar, uzun yıllar Piazzola ve Ferrer ile işbirliği yaptı, Piazzola ile Latin Amerika'yı bir baştan bir başa dolaştı. Yorumcu olarak pek çok kez "en iyi" seçilen Baltar, Los Pajaros Perididos şarkısıyla Palma de Mallorca ödülünü de kazandı. 2004 yılında Buenos Aires şehrinin kültür elçisi seçilen sanatçı, CRR'de ki konserini Gustavo Raul Llull, Andres Roberto Serafini, Marcelo German Mercadante ve Gisele Lopez'dan oluşan Cuarteto Porteno grubu ile verecek.

Sanat tarihçi, piyanist, besteci, söz yazarı ve ressam Juan Carlos Caceres, Tango, Candombe, Murga ve Milonga'nın yeniden doğuşunu sağlayan parçalar besteledi, muhteşem sesiyle ve enstrümanıyla onları hayata geçirdi. İlham dolu, tutkulu ve ateşli bir müzisyen olan Caceres’in, müziği onu sayısız caz, latin, dünya müziği ve büyük Tango buluşmalarına götürdü. Avrupa'da ABD'de Kanada'da konserler verdi. Emir Kusturica, Richard Galliano, Tania Maria, Bebel Gilberto gibi birçok ustayla aynı sahneyi paylaştı. Sanatçı, 2005'te çıkardığı Murga Argentina ve 2007'de çıkardığı Utopia albümleri ile Geleceğin Tango'sunu yaratmaya devam ediyor. Konserde kendisine çelloda Sedef Erçetin, bandoneonda Marisa Mercadé, davullar ve cajon’da Marcelo Russillo Bombo, vokalde ise Javier Estrella eşlik edecek.

Dünyayı gezen üç oyun ilk kez ard arda ve tek mekanda sergileniyor!

Studio Oyuncuları, kuruluşların 20. yılını ilk kez ard arda sahneledikleri “Oidipus Nerede?”, “Oidipus Sürgünde” ve “Evridike’nin Çığlığı” oyunları ile garajistanbul’da kutluyorlar. Şahika Tekand’ın, Sofokles’in “Kral Oidipus”, “Oidipus Kolonos’ta” ve “Antigone” adlı oyunlarından esinlenerek yazıp yönettiği  “Oidipus Nerede?” 01, 02 ve 03 Nisan, “Oidipus Sürgünde” 04 ve 05 Nisan ve “Evridike’nin Çığlığı” 10 ve 11 Nisan’da garajistanbul’da izlenebilecek.

Ara Güler “İstanbullu”

Mac Art Gallery, 7 Nisan-7 Mayıs  tarihleri arasında usta fotoğrafçı Ara Güler’in gözüyle yaşamın içinden karelere yer veriyor. Güler’in insanın önemli unsur olduğu fotoğraflarında “habersiz”ce çekilen hayatın doğal yansımaları yer alıyor.  Kumkapı balıkçıları, Beyoğlu, Kandilli’den Boğaziçi vapuru, Galata Rıhtımı, Sirkeci, Tarlabaşı, Beyoğlu Balık Pazarı, Anadolu… İstanbul ağırlıklı sergide kentin; doğal güzelliklerinden, tarihi dokusundan neler kaybettiğini ve yaşamın ne kadar değiştiğini İstanbul’un artık başka bir kent olduğu göze çarpıyor. Usta fotoğrafçıya göre "Fotoğraf sanat değildir, hakikatin parçasını yakalayan bir şeydir. Hakikat olduğu için fotoğraf mevcuttur."

Tel: 212 343 85 40-41 www.macartgallery.com