Bunları duydunuz mu?

- Ekonomi
2 Nisan 2008 Çarşamba

EBAY, 169 Milyon dolara İsrailli Fraud Sciences’i satın aldı

Online Müzayede Devi 2005 yılından bu yana İsrail’de 2. kez şirket satın alıyor. Fraud Sciences’ in teknolojisi ürün satın alan müşterinin gerçekten kart sahibi olup olmadığını teyid etmek suretiyle sahte kredi kartı satın alımlarını ortadan kaldırmak amacıyla tasarlandı. Şirket gerçek ve sahte işlemlerde % 99.9 doğruluk sağlayan bir teknoloji geliştirdi. Ebay ve bağlı şirketi e-ticaret sağlayıcı PayPal şirketlere yönelik dolandırıcılık ve sahteciliği ortadan kaldırmak için Fraud Science’ nin risk araçlarından ve analitik çözümlerinden istifade etmeyi planlamakta.

2007 yılında 7.67 milyar Dolar gelir elde eden Ebay Inc, 2005 yılında dünyanın ilk fiyat mukayese web sitesi olduğunu iddia eden İsrailli Shopping.com’ u satın aldı. Fraud Sciences toplam 7 milyon Dolar yatırım ile Tel Aviv’de 2006 yılında kuruldu.

İngiliz Ecofin İsrailli Solel Solar Systems’a 105 milyon dolar yatırımda bulunuyor

İngiliz alt yapı yatırım şirketi Ecofin, İsrailli güneş enerjisi teknolojisi şirketi Solel Solar Systems Ltd’ nin % 40’ ını toplam 105 milyon dolar maliyetle satın aldı. Solel geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük güneş enerjisi tesisinin Kaliforniya Mojave Çölü’ne inşa edilmesi için Pacific Gas and Electric Şirketi ile anlaşma yapmıştı.   Ecofin Ltd, yaklaşık 5.4 Milyar Dolar ile alt yapı ve hizmet sektörlerinde uzmanlaşan Londra’da kurulu yatırım yönetim şirketidir.

Ecofin’ in CEO’ su Bernard Lambilliotte ‘Solel’ e yatırım yapmaktan memnuniyet duymaktayız, şirketin hızlı bir şekilde büyümesi için destek vermeyi umut ediyoruz’ şeklinde konuştu.

 

Fransız Veolia İsrail’e AR&GE yatırımı yapmayı planlıyor 

Veolia Environment, Veolia’ nın Eğitim ve AR&GE merkezi olacak olan Emek Hefer’deki Rupin Akademik Merkezi içinde yeni bir çevresel araştırma kampüsüne 15 milyon Dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Veolia 1992 yılından beri İsrail’de faaliyetlerine devam etmekte. İsrailli IDE Technologies’ in stratejik ortağı olan şirket, Ashkelon’ da 2005 yılında dünyanın en büyük ters osmoz deniz suyu arındırma tesisini tasarlayıp inşa etmişti.

Veolia’ nın 105’ den fazla ülkede 33.000’den fazla çalışanı olup, yıllık 50 milyar Dolar cirosu bulunmakta.