YSK Masa Tenisi Takımı / Türkiye 1.Lig Altıncısı

Yıldırımspor Büyükler Masa Tenisi Takımı, Türkiye 1. Ligindeki son altı maçını oynamak üzere, YSK Yönetim Kurulu’ndan, Masa tenisi branşı sorumlusu Simon Taragano’ nun nezaretinde, Bülent Atakan (antrenör-oyuncu), Nedim Yılmaz, Yusuf Namer ve Alp Kamhi’den oluşan kadrosu ile Yalova’ ya gitti. Ceki Namer’ in üniversite sınavları olduğundan bu müsabakalara katılamadı

Spor
2 Nisan 2008 Çarşamba

Bu sene, 12 takımın katıldığı ve 4 takımın küme düşeceği Türkiye 1. Liginde şampiyon K.K.T.C. – Lefke Avrupa Üniversitesi ile 2. olan İstanbul – Veteran MTD takımları ile sonuncu olan Denizli – Gamateks takımlarının arasındaki 9 takımın kuvvetleri benzer idi. YSK, bu 6 maç sonunda 3.  de olabilirdi, 9 – 10 – 11.olup küme de düşebilirdi. Dolayısıyla bu son etap maçlarının çok stresli geçeceği de belli idi.

YSK’ nın ilk maçı, tehir maçı olan  Ankara -  Karagücü’ ne karşı idi. Bülent ilk maçı

3 – 0 kazanırken, Nedim YSK’ nın eski oyuncusu Mesut Erol’ a yenildi. Yosi YSK’ nın çok çekişmeli geçen 3. cü maçını, 0 – 2 mağlubiyetten 3 – 2 lik bir skorla almayı başararak müsabakaya damgasını vurdu. Bülent, çekişmeli maçta Mesut Erol’ a 3 – 2 yenildi, ancak Nedim son maçı 3 – 0 alınca, Yıldırımspor da bu müsabakayı (3 – 2) kazanmayı bildi.

YSK ikinci maçını, Ligi 4. cü bitiren, Ligin ilk devresinde 3 -1 kaybettiği Antalyaspor’ a karşı oynadı.  Nedim 3 – 0  kazandı, Bülent ise 3 – 2 kaybetti. Nefes kesen 3. cü maçta Yosi Namer, gene 0 – 2  mağlubiyetten, son seti uzatmalarda 13 – 11 alarak, maçı 3 – 2 almayı bildi. Bundan sonraki maç ta çok çekişmeli oldu. Bülent de, uzatmaya giden son seti 12 – 10 alarak YSK’ ye rövanşı (3 -1) lik skorla kazandırmış oldu.

YSK bundan sonraki maçını, Ligi 3. cü bitiren, ve ligin ilk devresinde 3 -1 kaybettiği İstanbul – Yeşilyurt’ a karşı oynadı. İlk maçı Nedim, Murat Günay’ a 3 -2 kaybetti. Bu maçtan sonra YSK çoştu. Bülent 3 -2, Yosi de 3 -1 kazandıktan sonra, Bülent ilk maçı alan Murat Günay’ı çekişmeli bir maçtan sonra 3 -2 yenerek, son noktayı koymuş oldu: (3 – 1).

Çok zorlu ilk 3 maçının üçünü de kazanan Yıldırımspor takımı, kümede kalmayı garantileyince, psikolojikman rahatladı ve 4. cü maçını oynadığı Denizlispor’ a (3-1) yenildi. Tek maçı Bülent 3-1 aldı.

Ertesi günkü ilk maçta, ilk gün çok yorulan YSK, bu sefer İstanbul – Akpınarspor’ a  (3 -1) yenildi. Tek galibiyeti, Bülent ilk maçta aldı: 3 – 1.

Ancak, aşırı yüklenmeden dolayı, antrenör - oyuncu Bülent Atakan’ ın  ameliyat geçirdiği bel fıtığı sakatlığı nüksedince, YSK son maçında da Trabzonspor’ a (3 - 1) yenilmekten kurtulamadı.  Tek galibiyet Yosi’ den geldi: 3 – 2.

Neticede, şahane ilk 3 maç çıkaran YSK, son 3 maçını kaybedince 3. lük kupasını kaldırma şansını yitirdi ve 34 puanla 5. ci olan Kocaeli – Lüleburgaz M.T.İ. takımının ardından gene 34 puanla, averajla ( YSK ilk devredeki müsabakayı 3 – 0 kaybetmişti; Ligin 2. ci devresinde ise ancak 3 – 1 kazanabildi) 6. cı olabildi.

YSK 2007 – 2008 sezonunda, Lig birincisi ile ikincisinden başka, diğer bütün takımları, oynadığı 2 maçın en az  birinde yenme başarısını gösterdi.

Simon Taragano, gelecek 2008 – 2009 sezonundaki hedeflerinin ilk 5 takım arasında yer almak olduğunu ifade etti.