Eli Yishai, Hamas ve Hizbullah ile görüşmeye hazır

Başbakan sözcüsü ve Şas Parti Başkanı Eli Yishai, Pazar günü basına yaptığı açıklamada Hamas ve Hizbullah tarafından rehin tutulan tüm askerlerin geri alınabilmesi için elinden geleni yapacaklarını açıkladı

Toplum
2 Nisan 2008 Çarşamba

Pazar günü basına yaptığı açıklamada Başbakan sözcüsü ve Şas Parti Başkanı Eli Yishai, kaçırılmış tüm askerlerin eve geri dönebilmeleri için Hamas ve Hizbullah ile her türlü pazarlığa oturabileceklerini açıkladı. Bu konuda hükümetin yeteri kadar önlem almadığını sözlerine ekleyen Yishai, gerekirse Mısır, Ürdün gibi ülkeleri ziyaret edeceğini bildirdi. Bu görevi “mitzva” olarak adlandıran Yishai, Hamas’ın elinde tutsak olan Gilad Shalit ile Hizbullah’ın tutsakları Eldad Regev ve Ehud Goldwasser’in evlerine dönmeleri için gereken her şeyi yapacaklarını dile getirdi. Hamas ve Hizbullah’ın medyayı kullanarak hapisteki teröristlere karşı tutsak askerlerin değişimi çağrısında bulunmasına cevap verilmesi gerektiğini savunan Yishai, bu durumun ancak doğrudan iletişim ile çözülebileceğini sözlerine ekledi. Bu çalışmalara şimdiden başlandığını söyleyen Yishai, amaçlarının tüm tutsakları “Pesah” bayramı öncesi evlerine kavuşturmak olduğunu bildirdi.

Meşal: "İsrail askeri Gilad Şalit hayatta"

Hamas'ın sürgündeki Lideri Halid Meşal pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ile Gazze arasındaki sınırda 2006 Haziranında kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit'in "hayatta olduğunu ve iyi muamele gördüğünü" söyledi.

Hamas, Mısır aracılığıyla, Gilad Şalit'in serbest bırakılması karşılığında İsrail cezaevlerinden serbest bırakılması istenen 450 Filistinlini mahkumun listesini İsrail'e ulaştırmıştı. Ancak İsrailli bir yetkili, bu listedekilerden çoğunun İsraillilerin ölümüyle sonuçlanan saldırılara karışmış mahkumlar olduğunu öne sürmüş, bu nedenle serbest bırakılamayacaklarını söylemişti. Hamas liderlerinden Mahmud Zahar da İsrail Hamas'ın tüm koşullarını kabul edene kadar, Gazze Şeridi'nde tutulan Gilad Şalit'i serbest bırakmayacaklarını söylemişti.