UÖMO çevre bilincini de geliştiriyor

Toplum
2 Nisan 2008 Çarşamba

17 Mart Pazartesi günü Ulus Özel Musevi Okulları uluslararası işbirliği projelerinden bir tanesinin daha açılışını gerçekleştirdi. Amram oditoryumunda toplanan Lise öğrencileri, önce Al Gore’un “An Inconvenient Truth (Uygunsuz Gerçek)” adlı küresel ısınmanın etkilerini çarpıcı bir üslupla olarak ortaya koyan Oscar ödüllü filminden bir özet izlediler.

Daha sonra 10. sınıf öğrencisi Viket Rodrig, öğrencilerde çevre bilincinin yerleşmesi için başlatılan ve İngiltere, Almanya ve İsrail’deki okullarla işbirliği içinde yürütülecek olan programı tanıttı. Heschel Çevre Öğretileri ve Liderlik Merkezi kurucu ve yöneticilerinden antropolog Dr. Jeremy Benstein bundan sonra sözü alarak bir barkovizyon eşliğinde “Global Challenges, Jewish Responses” adlı sunumunu öğrencilerle paylaştı.

10 C sınıfı öğrencilerinden geçen yıl TÜBİTAK finalisti ve bu yıl da Çevre Konvansiyonu yarışması finalisti Berk Diler, yağmur suyunun toplanarak etkin ve verimli kullanılabileceği ve buna ek olarak seracılıkta, tarlada, evde çiçeklerin ekonomik olarak sulanmasını amaçlayan projeyi ingilizce sundu. Çevre bilincinin sınıf içi aktivitelerle bütünleşmesini sağlayacak bu programın Londra temsilcisi Ruth Regev daha sonra programın ana hatlarını öğrencilerle paylaştı.  UÖMO’nın bu seneki çevre temasının “Doğada Su” olduğunu ifade eden Vakıf Koordinatörü Robert Filiba, resimden edebiyata, kimya derslerinden yazın düzenlenen Alaçatı Windsurf kampına, tüm sınıf içi ve sınıf dışı aktivitelere bu sene su ve çevre konularının dahil edileceğini belirterek, “Öğrencilerimizın dünyamızın geleceğini kurtarmak için bu dönemin son şansları olduğunu kavramaları gerekiyor. Günlük yaşamlarında çevreye karşı özellikle çok duyarlı olma bilincini bu tür uluslararası projelerle pekiştirmeye çalışıyoruz,” dedi.

Etkinliğin sonunda öğrencilere hediye edilen çam ağacı tohumu dolu torbacıklar ise güne ayrı bir anlam kattı.