BUNLARI DUYDUNUZ MU?

Nur ŞAUL BARAKAS Ekonomi
27 Mart 2008 Perşembe

Yahoo İsrailli FoxyTunes’i satın aldı

Araştırma motoru son iki yılda İsrail’e 2. yatırımını yapmaktadır. Yahoo, İsrail’de kurulu olan FoxyTunes’ i satın aldı. FoxyTunes kullanıcıların müzik ve şarkı sözlerini online olarak araştırmasına ve browser (göz atıcı) içerisinde media player’ ı kontrol etmelerine imkan tanıyan Mozilla Firefox ve Internet Explorer için uyumlu browser (göz atıcı) ekidir. Satın alım miktarının 30-40 milyon Dolar civarında olacağı ve asıl yatırımcılarına % 100 geri dönüş sağlayacağı tahmin edilmektedir.

Bu, Yahoo’ nun müzik mülkiyeti kapsamında yapmış olduğu büyük çaplı atılımın bir parçasıdır. Yahoo’ nun İsrail’ in ilk internet portalı olan Walla!’ yı Aralık 2007 ‘ de satın almasından sonra Yahoo son birkaç yıl içinde İsrail’e ikinci kez yatırım yapmaktadır ve İsrail’ de yeni bir AR&GE Merkezi olarak bu tesisi kullanmaktadır.

2005 yılında kurulan FoxyTunes kullanıcıların ses kontrolü, ilerleme, durdurma veya geri gitme gibi media player işlemlerini gerçekleştirmeleri için browser (göz atıcı) ilave eden bir uygulama geliştirmiştir.

Rad, GSMA mobil dünya alanında ağ kalite inisiyatif ödülünü kazandı

Huawei ve Alcalet-Lucent ödüle aday gösterilenler arasında yer almaktadır

Rad Grup bünyesindeki RAD Data Communications şirketi gerçek zamanlı ses, video ve veri transferi için yüksel kaliteli hizmet sağlayan mobil yoğun veri çözümü olan La-130 hücre site girişi için ödül kazanmıştır.

1981 yılında kurulan Rad Group network ve telekomünikasyon endüstrilerindeki uzmanlaşmış pazarlara hizmet veren bağımsız şirketlerden oluşan bir ailedir. Grup

185’den fazla ülkeye, 8 IPO ve 19 M&A ‘ya yayılmıştır ve şu anda 15 şirketten oluşmaktadır.

İsviçreli Nobel Biocare İsrailli Alphabio’yu satın aldı

Avrupa tıbbi cihaz grubu, İsrailli tıbbi implant (aşı) şirketi için 95 milyon Dolar ödedi. Estetik tıbbi çözümler şirketi Nobel Biocare, İsrail’ in önde gelen tıbbi aşı (implant) şirketi olan AlphaBio’ yu satın aldı.

Bu satın alma ile birlikte Nobel Biocare ortodontik mini-vidalar ve küçük çaplı implant gibi aşı (implant) hekimliği alanında dünyanın en hızlı piyasa segmentinde erişim sağlayarak küresel konumunu güçlendirmektedir. Aynı zamanda şirket İsrail’ de piyasa lideri olacaktır ve Rusya’da, Polonya’ da ve Latin Amerika’daki konumunu da genişletecektir. Nobel Biocare’ nın CEO’ su Domenico Scala’ ya göre ‘AlphaBio’ nun İsrail’deki lider konumu, cazip boru hattı ve güçlü yenilik becerileri muhteşem insanlar ile birlikte yenilik yeteneğimizi tamamlayacaktır’. Nobel Biocare 2006 yılından bu yana % 15.4 artış sağlayarak 2007 yılında 665.9 milyon Euro gelir elde etme etmiştir ve

2200’den fazla çalışanı mevcuttur.