Kimler geldi kimler geçti

Spor
27 Mart 2008 Perşembe

• Mirkovic

2000 yılında Juventus’tan Fenerbahçe’ye gelen ve 3 sezon sarı-lacivertli formayı başarıyla giyen Mirkoviç, 2003 yılında ülkemizden ayrıldı. Kariyerini 2006 yılında sakatlığı nedeniyle Partizan’da noktalayan eski milli oyuncu, şu anda ülkesi Sırbistan’ın sportif direktörlüğünü yapıyor..

• Matias Asper

2001-2002 sezonunda Real Sociedad’dan Beşiktaş’a kiralanan Asper, ülkemizden sesiz sedasız ayrılmıştı. İsveçli kaleci, bu sezon ülkesinin Mjällby takımında forma giyiyor..

• Uche

1993-2002 yılları arasında Fenerbahçe defansının sigortası olan ve maç boyunca sakız çiğnemesiyle hafızalara kazınan Nijeryalı futbolcu, sarı-lacivertli taraftarların en sevdiği isimler arasında yer aldı. Türk vatandaşlığına geçerek Deniz Uygar adını alan eski milli oyuncu, kariyerini 2006 yılında İstanbulspor’da noktaladı..

• Jes Hogh

1995-99 yılları arasında Fenerbahçe defansının belkemiği olan Danimarkalı oyuncu 2001 yılında geçirdiği sakatlık nedeniyle Chelsea’de futbol hayatını noktaladı. 2007 yılında bir otel odasında felç geçiren Högh, hala düzelme aşamasında..

• Abel Xavier

2002-2003 yılında Galatasaray’da forma giyen Portekizli Abel Xavier, sıra dışı giyim tarzı ve sarıya boyadığı sakalıyla hafızalarda yer etmişti. Veteran futbolcu, halen David Bechkam’ın da formasini giydiği Los Angeles Galaxy’de oynuyor..

• Stauce

1994-95 sezonunda Galatasaray’da forma giyen Litvanyalı kaleci, penaltılara giden Başbakanlık Kupası maçı finalinde Fenerbahçe Kaptanı Oğuz’un penaltısını kurtararak, kupayı kazandırmış fakat sezon sonunda gönderilmişti. Eski milli oyuncu şu anda Rusya Ligi takımlarından Spartak Moskova’da kaleci antrenörü olarak görev yapıyor..

• Miroslav Karhan

Beşiktaş’ın 2000 senesinde Real Betis’ten transfer ettiği Slovak oyuncu, 25 maçta oynamış ve sakin oyun anlayışı ve performansıyla dikkat çekmişti. 2001 yılında siyah-beyazlılardan ayrılan Karhan, halen Almanya 2. Lig takımlarından Mainz’da forma giymekte..

• Tamas

Fatih Terim’in Galatasaray’daki 2. döneminde transfer edilen Rumen oyuncu, takıma fazla uyum sağlayamadığı ve kötü performans sergilediği gerekçesiyle 2004 Ocak ayında gönderilmişti. 25 yaşındaki futbolcu şu an Fransa Ligi takımlarından Auxerre’in kadrosunda yer alıyor..

• Markus Munch

1999-2001 yıllarında Beşiktaş’ta forma giyen Alman oyuncu, disiplini ve istikrarı ile sol kanadın etkili ismi olmuştu. 35 yaşındaki futbolcu, kariyerini 2005 yılında Yunanistan’ın Panathinaikos takımında noktaladı.

• WagenHaus

93-94 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Alman defans oyuncu, riske girmeyen oyun anlayışı ve pozisyonu uzaklaştırmanın en kısa yolunun topu taca atmak olduğu felsefesini Türkiye’ye göstermesiyle hafızalarda yer ederken, hava topu mücadelelerinde rakiplerinin üzerine sıçraması ile hatırlanır. En son Schwarzach’ta yardımcı antrenörlük yapan Wagenhaus, halen kariyerine devam ediyor..

• Letchkov

Bulgaristan’ın altın jenerasyonunda yer alan Letchkov, Beşiktaş’a büyük ümitlerle transfer edilmişti. 94 Dünya Kupası’ndaki başarılı performansını siyah-beyazlılarda sergileyemeyen eski milli oyuncu, 98 yılında ülkemizden ayrılmıştı. Letchkov doğduğu yer olan Sliven’de belediye başkanlığı yapıyor..

• Madida

1992 yılında Kaizer Chiefs takımdan Beşiktaş’a gelen Güney Afrikalı oyuncu, kısa zamanda siyah-beyazlı taraftarların sevgilisi olmayı başardı. Özellikle Fenerbahçe maçında oyuna girdikten 10 saniye sonra gol atınca adına besteler yapıldı. 3 sezon Beşiktaş’ta forma giyen Madida, daha sonra Antalyaspor’da oynadı..

Kaynak: Ajansspor