kısa haberler.... kısa haberler...

Spor
27 Mart 2008 Perşembe

Betis başkanına suç duyurusu!

La Liga takımlarından Real Betis'in başkanı Manuel Ruiz de Lopera hakkında kulüp hesaplarında yolsuzluk yaparak şirketinin çıkarlarına kullandığı iddiasıyla savcılık tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

''Beticos por el Villamarin'' adlı derneğin başvurusu üzerine harekete geçen savcılık, Lopera'nın Real Betis'in hesaplarında ''şeffaf olmadığına'' kanaat getirerek, ''kulüp parasını kendi veya 3. şahıs çıkarına kullanma'' suçlamasını yaptı.

Verilen bilgilerde, 2004-05 ile 2005-06 sezonlarında Real Betis'in 11 milyon Avro borcu bulunduğu 2007-08 sezonunda bunun 8,29 milyon Avro'ya düştüğü kaydedildi.

Kaynak: Ajansspor

Esma Gizem Papila’da doping çıktı

Fenerbahçeli milli yüzücü Esma Gizem Papila’nın Türkiye Şampiyonası’nda alınan idrar örneklerinde doping maddesine rastlandı.

İSTANBUL - İzmir’deki Ege Üniversitesi Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Kulüplerarası Açık Yaş Yüzme Şampiyonası’nda yarışan milli yüzücü Esma Gizem Papila’nın, yarışma sonrası alınan A ve B numunelerinde yapılan inceleme sonrasında yasaklı maddeye rastlandı.

ntv-msnbc ve ajanslar

Alonso'dan Ferrari sinyali!

Renault'un çifte dünya şampiyonu İspanyol pilotu Fernando Alonso Ferrari'nin şampiyonluğa en yakın araç olduğunu ve sezon sonunda İtalyan takımına geçmeyi düşünebileceğini belirtti.

"2005 ve 2006 Sezonları'nda yaşadığım şampiyonlukları tekrarlamak istiyorum. Renault ile yaptığım kontratta sezon sonunda takımdan ayrılabilme olasılığım var, şampiyonluğa en yakın araca sahip takımsa Ferrari."

Renault'un 26 yaşındaki çifte dünya şampiyonu İspanyol pilotu Fernando Alonso ülkesinde As Gazetesi'ne verdiği demeçte sezon sonunda Ferrari'ye transfer olabileceği sinyalini verdi.

Kaynak: Ajansspor

Kaka: "Modern futbolun yıldızı Fabregas"

Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal’e boyun eğen Milan’ın süperstarı Kaka, kupadan elenmelerinde büyük rol oynayan futbolculardan Cesc Fabregas’a övgü yağdırdı.

Müthiş istekli ve şık futboluyla FIFA Dünya’nın En İyi Oyuncusu ödülüne de göz kırpan Cesc Fabregas, oyunu kontrol etme ve arkadaşlarını yönetme becerisiyle sonunda Kaka’nın da fazlasıyla gözüne girmiş durumda. Brezilyalı oyuncu, genç meslektaşı Fabregas’ı överek, "Geleceğin en önemli futbolcuları arasında olduğunu düşünüyorum. Nasıl oynaması gerektiğini ve diğer futbolcuların oyununu da çok iyi kontrol etmesini bilen bir futbolcu. Her zaman hareketli. Modern futbolcu prototipine yeterince uyan bir futbolcu" şeklinde konuştu.

Fabregas’ın 20 yaşında olmasına rağmen Milan’ın seçkin ve tecrübeli yetenekleriyle rekabet edebilecek düzeyde olduğuna inanan Kaka, sabrı ve gösterişli oyun tarzıyla, onu bir bakıma Pirlo’ya benzettiğini söyledi.

www.goal.com