Darfurlu mülteciler İsrail’de

İsrailli yetkililerin verdiği bilgiye göre, 2008 yılı başından itibaren Mısır sınırından İsrail’e giren Afrikalı mültecilerin sayısı 2400’e ulaştı

Dünya
27 Mart 2008 Perşembe

İsrailli yetkililerin Haaretz Gazetesi’ne yaptığı açıklamaya göre sene başından itibaren 2400 Afrikalı mülteci, Mısır’dan İsrail’e geçiş yaptı. Mültecilerin büyük bir kısmını Sudan ve Darfurlular oluşturuyor. 2008 yılı başından beri İsrail’e geçiş yapan mültecilerle birlikte İsrail’deki Afrikalı mülteci sayısı 6000’e ulaştı. Mültecilerin büyük çoğunluğu Tel-Aviv’de yaşıyor. Gönüllü olarak mültecilere yardım için çalışan Elisheva Milikovsky’nin yaptığı açıklamaya göre 2600 civarında Afrikalı mülteci Tel-Aviv’de, çoğunlukla parklarda ve barınaklarda, kötü koşullarda yaşıyorlar.

Tel-Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre mülteciler daha iyi şartlarda yaşayabilecekleri çadır kompleksine yerleştirilecekler. Belediye ayrıca tahtadan inşa edilecek bu çadır yerleşim sistemi için şehrin güneyindeki hiçbir ağacın kesilmeyeceğini bildirdi.

Tel-Aviv Belediye Başkan Yardımcısı Yael Dayan’ın yaptığı açıklamaya göre mülteciler bu yeni yapılanma sayesinde daha iyi koşullarda yaşayacaklar. Su, elektrik, havalandırma, duşlar ve büyük mutfak kolaylıklarının yanı sıra mültecilerin diğer ihtiyaçları da karşılanacak.