Motosiklet tutkunlarını buluşma yeri : Motoshow08

2008 model motosikletlerin buluşma yeri olan Motoshow08 Motosiklet ve Aksesuarları Fuarı yine her zaman olduğu gibi birçok motosiklet meraklısını bir araya getirdi. İlginç gösterilerin düzenlendiği fuarda, hem motosiklet, hem de aksesuar alıcıları için zengin alternatiflerle doluydu

Işik SİVİL KARAKOÇ Yaşam
27 Mart 2008 Perşembe

Üç sene öncesine kadar Lütfü Kırdar Sergi Salonun da düzenlenen Motoshow'08 Motor ve Aksesuar Fuarı, her geçen gün ülkemizdeki motosiklet ve aksesuarları sektörünün gelişmesi ile birlikte kabına sığamayarak artık yerini tamamen CNR Expo Center'da buldu. Bu sene daha da büyüyerek otuz bin metrekarelik bir alan içinde, üç salonda birden yerine alan fuar 20 – 23 Mart tarihleri arasında gerçekleşti. Yüz elli binin üzerinde ziyaretçinin katıldığı tahmin edilen fuara gittiğim Cumartesi günü yoğun ilgiyi gözlemleme şansını elde ettim. 

Farklı gösterilerin düzenlendiği fuarın yıldızı kuşkusuz Castrol standında, motoruyla yaptığı akrobasi şovlarıyla ünlü Steve Colley’di. Kapalı alan dünya kupası şampiyonluğu bulunan Colley’in şovu ile izleyicileri etkilemeyi başardı. Diğer stantlarındaki dans şovlarının da ilgi çekme konusunda hayli başarılı oldukları da kesindi.

Fuarın en ilginç noktalarından birisi de kuşkusuz Türk yapımı Amerikan chopper’larınn sergilendiği stanttı. Büyük emek verilerek modifiye edilen ve farklı tarzlarda hazırlanış chopperler ilgiyi üzerlerine çekiyorlardı. Özellikle kamuflaj desenli olan hayli ilginçli. Kızlar için tasarlanmış olan parlak taşlarla işli Kitty desenli pembe motor ise diğer erkeksi modeller arasından sıyrılıyordu. Oldukça kişisel bir araç olan motosikletin üzerinde yapılabilecek değişiklilerin kesinlikle sonu bucağı yok; yeter ki siz bu pahalı zevkiniz için harcamak istediğiniz limite karar verin.

Fuar alanına farklı farklı yerlere dağılmış olan ve belki de bu yüzden biraz da kaybolmuş olan Suzuki, Honda, Yamaha, Ducati, Kawasaki, BMW, Piaggio, Aprilla, Harley Davidson gibi büyük motosikletler üreticileri 2008 modellerini sergileme fırsatını buldukları fuar motosiklet tutkunlarını için hayli doyurucuydu. Ayrıca Çin motorlarının daha az göründüğü bu fuarda, yerli üreticiler daha geniş bir ürün gamı ile yerlerini almışlardı. Her markanın kendine has tarzı ve duruşu alıcıların işini zorlaştırır nitelikteydi. Yarış motorları dışında, önde bir arkada iki tekerlekli, barındırdıkları konforla motosikletten çok üstü açık arabayı andıran modeller gösterişleri ile fuarın ilgi odaklarıydılar. Birbirinden hoş ve değişik, her bütçeye uygun scooterlar hiç kullanması bilmeyen kişilere bile masumca davetiye çıkarır nitelikteydi.  Bu vesile ile yeniden ehliyet alma dürtülerimin kabardığını söyleyebilirim. Uzun zamandır gözüme kestirdiğim turuncu scouter’a göz kırparak, fuar alanında ilerledim. Tabi ki benim gibi düşünenlere vazgeçmeden ikna etmek adına motosiklet kursları da fuarda hazır bulunuyordu.   

Motosiklet stantları kadar ilgi çeken, farklı tarzdaki kasklar, korumalı özel dizayn ceketler, pantolonlar eski fuarlara göre çok daha fazla çeşitlilik içeriyordu. Zorunlu motosiklet aksesuarları dışında, bandana, takı, kemer tokası gibi farklı tamamlayıcı aksesuarlar da epey ilginçti. “Motorcu adam siyah tişört giyer” temasının ağırlıklı olduğu fuarda, farklı baskılı ve değişik zevklere hitap eden tişörtlerin kapış kapış gittiğini söyleyebilirim. Motor kullanmayı bir hayat tarzı olarak görenler için ilginç bir fuar olduğu kesindi. 

Ayrıca fuarda, elektrikli bisikletler, ATV’ler, lastik, motor yağları satan firmalara ait stantlar da mevcuttu.  

Motosiklet modellerinin, uzaktan kumandalı helikopterlerin sergilendiği stantların da oldukça yoğun ziyaretçi akınına uğradığını söyleyebilirim. Özellikle motosiklet modelleri biriktiren kişiler için oldukça cazip modeller mevcuttu. Fakat benim favorim el yapımı olan tahta motosiklet ve araba modelleri oldu.

Fuarda hemen hemen tüm motosiklet dergileri yerini almıştı. 2teker dergisini çıkaran ve ayrıca Hürriyet Gazetesi’nde  “Rüzgârın Kızı” olarak köşe yazan Ayşe Şüle Bilgiç, köşesindeki yazılarını derlediği “Sahibinden Okunmuş Motosiklet Hikâyeleri” adlı kitabını alan motor severleri için kitabını imzalamak için de fuar alanındaydı.