Cemaatimiz hanımları çalışıyor… (6) / ULUS ÖZEL MUSEVİ OKULLARI / EKİP UÖMO

Ulus Özel Musevi Okullarında Ekip UÖMO adı altında toplanan gönüllü hanımlarımız okul idaresiyle birlik olmanın avantajını kullanarak çalışmalarını sürdürüyorlar…

Ester YANNİER Toplum
27 Mart 2008 Perşembe

Ekipte görev alan veliler Cilda Güzelbahar, Luiz Konfidan, Eti Yohay, Selda Seneor, Zafira  Pinto, Meral Zavaro, Elif Gülerşen, Lea Ovadya, Rejin Tavaşi, Rakel Benzeray,  Diana Fermon, Ester Asa, Rana Cemal, Lizet Suraz, Soli Cemal , Eliza Hadar okul yönetiminden  Halkla İlişkiler Sorumlusu Greta Mizrahi, İç Hizmetler Sorumlusu Lydia Benbanaste,  Vakıf Temsilcisi Pnina Ariti, Ulus Özel Musevi Lisesi Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi ile bir araya geldik

Ekip UÖMO nasıl oluştu ve amacı nedir?

Greta Mizrahi: Ekip UÖMO, üç yıl önce okulun  başlatılan tanıtım atağıyla oluştu.   Görev alanlar cemaat üyelerini yapılan toplantılara davet etmek üzere aradılar ve daha sonra toplantılarda gelenleri bilgilendirildiler.  İlk sene   öğrenci sayısında bir artış yaşandı. Şimdi de bu çalışmaların getirisini yaşıyoruz. Birebir aranmak, davet edilmek, karşılanmak çok etkili oldu. Ancak Ekip UÖMO üyelerine bu yeterli gelmedi, yıl içinde de  farklı bir takım çalışmalar yapmak istediler.

Ekip UÖMO’nun desteği ile yapılan çalışmalardan yaklaşık beş çocuğun bursunu karşılayabildi. Yaklaşık 60 kişi görev aldığı Ekip UÖMO’da Gelir getirici, Tanıtım, Mezunlar kolu ve bonbonyer gibi dört alt grup bulunuyor.   Bonbonyer grubu Son bir yıldır yapılan düğün ve bar-mitzvalarda cemaat üyelerine bonbonyerler hazırlanıyor.  Gelir getirici grup ise  farklı etkinlikler düzenleyerek, burslu öğrencilere destek veriyor. Tanıtım grubu  belirli dönemlerde potansiyel velileri arayarak tanıtım günlerine  davet ediyor. Mezunlar kolu ise eski-yeni mezunlarla irtibata geçerek etkinlikler düzenliyor.

Ester Asa /Mezunlar kolu: Mezunlara yönelik etkinlikler  organize etmek amacıyla kuruldu. Yaklaşık 10 yıldır faal. Kayıtları toplamak, yenilemek ve börek gününü tertiplemekle ilgileniyor. Bu sene ise yeni bir atılım yaparak yeni mezunlarla birlikte yeni bir grup oluşturup eski /yeni tüm mezunların kaynaşmalarını sağlayacak etkinlikler yapılmasını hedefliyor.

Rejin Tavaşi /Tanıtım grubu:  Grubumuz  okulu tanıtmak amacıyla değil, var olanı ispat etmek için oluşturuldu. Okulu, okul yapan her şeyi vardı sadece buranın canlı ve doğru bir yer olduğunu ispat etmek gerekiyordu.  Tamamen amatör samimi annelerin toplandığı bir gruptu. Artan kayıtlardan da ne denli başarılı olunduğu gözlemleniyor.

Rana Cemal /Bonbonyer grubu:  Bar-mitzva ve düğünlere bonbonyerler hazırlıyor.  Herkes her komisyonda görev alıyor. Keyifli bir çalışma oluyor.  Bonbonyerlerin yanı sıra kartlar da var.

Cilda Güzelbahar/Gelir getirici grup:  Tüm okul velilerini kapsayan bir çalışma içine girdik. Özellikle yuva ve ilk öğretim 1..2. ve 3. sınıf velilerinden destek gelmeye başladı. Genç annelerin katılması bizler ve okul açısından çok sevindirici.  Ailemiz giderek genişliyor.

Ekip UÖMO’da sadece okul velisi anneler mi görev alıyor?

Öyle bir şart yok. Aramızda mezunlar, mezun velileri, torunları öğrenci olan büyükler hatta  okulla hiçbir ilişkisi olmayan ancak destek verenler de dahi var.

Ekip UÖMO ile okul aile birliğinin ne farkı var?

 Bu platformda okul sorunlarını veli olarak da paylaşıyoruz. Veliler ile okul idaresi arasında köprü vazifesi görüyoruz. Okulu ileri taşımak için okul aile birliğinden  farklı işler yapıyoruz. Burada etkin oldukça, okulu daha iyi tanıyor ve tanıtabiliyoruz.  Bu gruba dahil olduktan sonra okul hakkında görüşümüz  değişti, çocuklarımızın  emin ellerde olduğunun bilincine vardık. Okul dışında,  birer elçisiyiz diyebiliriz. Her projenin hayata geçirilmesi için yönetime destek veriyoruz. Masadan gelen bir teklifi okul idaresi dikkate alıyor. Çünkü öneriyi sunmadan önce konuşuyor, tartışıyor, geliştiriyor ve daha sonra sunuyoruz.

Okul Aile Birliği de Ekip’in doğal bir üyesidir.

Okulun yeni velisi olduğu yıllarda okul aile birliği üyesi olan Selda Seneor: “Ekip UÖMO’da çalışmam teklif edildi. Ancak o dönemde yeni bir işe başladığından kabul edememiştim. Ancak aynı dönemde birlikte olduğu arkadaşlarınım sürekli ekip üyeleri tarafından arandığını ve okulda davet edildiğini duyuyordum. Değişik çevrelerden arkadaşlarım arandılar O fırtınayı dışarıdan hissettim…” 

Şimdilerde yeni bir tanıtım dönemine giriliyor, çalışmalar nasıl gidiyor?

Tanıtım günlerimiz belirlendi. Ekip Tanıtım grubu tüm ekibin desteği ile potansiyel velilere ulaşmaya çalışıyor. Özellikle ana okulu için. Şimdiden ön kayıt yaptıranlar dahi var. Eskiden bizler ararken, şimdi velilerin araması okul için bu büyük bir gelişme. Çocuklarımızın

Zaten bulunmaları gereken yer burası, buradan hayata devam etmeliler…