Angela Merkel, Knesset’te Almanca konuştu

İsrail’in 60. kuruluş yıldönümü nedeniyle üç günlük resmi bir ziyaret için İsrail’e giden Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Parlamentosu’nda milletvekillerine Almanca hitap ederek, Knesset’te konuşan ilk Alman Başbakan oldu

Dünya
19 Mart 2008 Çarşamba

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bakanlar düzeyindeki kalabalık bir heyetle İsrail’e üç günlük bir ziyarette bulundu. İsrail Başbakanı Ehud Olmert eşliğinde Yad Vaşem Müzesi’ni ziyaret eden Merkel, İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin ölüm fabrikalarında can veren altı milyon Yahudi anısına sürekli yanan ateşin yanına çelenk bıraktı. Almanya Başbakanı müzenin ziyaretçi defterine, “Holokost’ta Almanya’nın sorumluluğunu göz önünde bulunduran Alman Hükümeti, birlikte bir gelecek kurma kararlılığının önemine işaret eder” sözlerini yazdı.

İsrail ziyaretinin son günü Knesset’te yaptığı Almanca konuşmada Merkel; “Sorunlarını çözümlemekte İsrail’e yardımcı olmak istiyoruz. Kaçırılan askerlerin geri verilmesi için ve barış sürecine katkıda bulunmak üzere elimizden geleni yapacağız” dedi. Ayrıca altı milyon Yahudi’nin Naziler tarafından yok edilmesinin Alman halkı için hala bir utanç sebebi olduğunu belirtti.