SANATTA KISA KISA...

19 Mart 2008 Çarşamba

Almelek Sanat Galerisi’nde “Yansımalar”

Almelek Sanat Galerisi’nde 22 Mart – 17 Nisan tarihleri arasında Su Yücel’in “Yansımalar” adlı sergisi izleyici ile buluşuyor. Sanatçının resimlerinde coşku, hareket, huzur ve sevgi bir arada hissediliyor. Eğitimci Hasan Ali Yücel’in torunu, şair Can Yücel’in kızı olan Su Yücel, sanat eğitimini Strasbourg Beaux- Arts’da tamamladı.

“Bir Avuç Gökyüzü” ve Süreyya Duru’nun “Ada” filminde sanat yönetmenliği yaptı. 2000 yılında Genco Erkal’ın “Can” adlı oyununa yaptığı dekorla Sanat Kurumu’nun verdiği en iyi “Sahne Tasarımı” ödülünü alır. Yurt içi ve yurt dışında bir çok sergi açan sanatçı, çalışmalarını halen İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

Sergi Pazar – pazartesi dışında her gün 11.00-19.00 saatleri arasında görülebilir. T: 0212 265 3851, www.almelekartgallery.com

Leonard Cohen Eylül’de İstanbul’da

Leonard Cohen, dünya turnesi kapsamında Eylül ayında İstanbul’da olacak.

70’li yılların kült parçalarının bestecisi/ şair, 73 yaşındaki Cohen, 5 yıldır sahneye çıkmıyor. 6 Haziran’da Toronto’da başlayacak olan turne, Kuzey Amerika’yı ve birçok Avrupa ülkesini kapsıyor.

Bu arada Leonard Cohen,  New York’da düzenlenen bir törenle, Ahmet Ertegün tarafından kurulan Rock’n Roll Hall of Fame- Rock’n Roll Şöhretler Müzesi’ne kabul edildi.

David Oistrakh notalarla anıldı

12 Mart günü Piyanist Ayla Erduran ile Şef Cem Mansur yönetimindeki  Akbank Oda Orkestrası, gelmiş geçmiş en büyük kemancılardan David Oistrakh’ı, 100.  yılında bir video gösterimi ve konserle andı. Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Salonu’nda gerçekleşen dinletide Kreisler, Dvorak, Brahms, Stamitz ve Janacek'in eserleri seslendirildi.

İngiltere’den Lübnan’a 40 Performans!

Galata’da çalışmalarını sürdüren çağdaş performans mekanı  GalataPerform, “performans-gösteri toplumu-aktivizm” konuları çerçevesinde, performans kavramına farklı yaklaşımları ortaya çıkaran bir etkinlik düzenliyor: “Performans Zamanı 08” 21-30 Mart tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin amacı, performans sanatının Türkiye’de gelişmesini sağlayarak, deneysel, yaratıcı sanatsal ifadenin desteklenmesi, performans projelerinin izleyicilerle buluşmasıdır. Performans Zamanı ‘08 boyunca, her etkinlik günü, bir sanatçı / küratör tarafından düzenlenecek. Buna göre, her gün, düzenleyenin anlayışına bağlı olarak, performans sanatına farklı yaklaşımlar sunacak.

GalataPerform’un bu yıl üçüncüsünü düzenlediği etkinliğin programına Lübnan, İsrail, Rusya, İtalya, İngiltere, Polonya, Portekiz, Bulgaristan ve Türkiye’den 50nin üstünde, yerli yabancı sanatçı ve teorisyen katılıyor. “Demokraside Çeviri Dersi” performansıyla Lior Amir Kariel’i, “Nus-Nus” adlı projeyle Yaacov Chefetz’i 29 Mart günü izleyebilirsiniz.

Daha ayrıntılı bilgi için: +90 212 243 99 91, www.galataperform.com

Garanti Galeri’de “Sürdürülebilirlik İçin Moda”

Garanti Galeri, 18 Mart – 26 Nisan  tarihleri arasında, Sürdürülebilirlik İçin Moda başlıklı sergiye ev sahipliği yapacak. Moda alanında sürdürülebilirliği sağlayacak çevresel ve etik yaklaşımları konu alan serginin küratörü Kate Fletcher, 19 Mart  Çarşamba günü saat 17:30’da, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla 109 numaralı salonda bir konferans verecek. İngilizce gerçekleştirilecek konferans simultane olarak Türkçe’ye çevrilecek.

Garanti Galeri’deki sergi, global markaların, bağımsız tasarımcıların, giyim endüstrisindeki işçilerin, baskı gruplarının; ürünlerini, seslerini ve süreçleri, yeni bir moda eylemi olarak sunuyor. Sergi kapsamındaki galeri sohbetleri, cuma günleri 18:30-20:00, cumartesi günleri ise 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Bilgi için: Elif Obdan - Özlem Ece / (0212) 233 22 38

Kissinger

Maltepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği bölümü öğretim üyesi Gültekin Sümer bu kitabında, Kissinger’ı, kişilik yapısından başlayarak Amerikan dış politikasının sorunlarına ilişkin saptamalarına uzanan geniş bir perspektifle ele alıyor. Sümer, kitap boyunca Kissinger dönemi dış politika gündeminin belli başlı unsurlarını analiz etmenin yanı sıra bu kilit ismin Soğuk Savaş dönemi sonrası gelişmelere ilişkin yorumlarını da mercek altına alarak okuru güncel politik sorunları bambaşka bir pencereden anlamaya davet ediyor.