Terim’in Kozu

Alman Kicker Dergisi, Villarreal'de forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci'yi tanıttı. Türkiye'de her kesimin Nihat hayranı olduğunu belirten dergi, yıldız golcü olmadan Türkiye'nin 2006 Dünya Kupası gibi 2008 Avrupa Şampiyonası'nı da kaçırabileceğini yazdı

Spor
19 Mart 2008 Çarşamba

Dergi, ''Terim'in kozu'' başlığıyla verdiği haberde, Türkiye'de futbol otoritelerinin, taraftarların, gençlerin ve yaşlıların Nihat Kahveci hayranı olduklarını, Nihat olmadan Türkiye'nin 2006 Dünya Kupası gibi 2008 Avrupa Şampiyonası'nı da kaçırabileceği belirtildi.

Nihat'ın sakatlığı nedeniyle 12. Avrupa Şampiyonası eleme maçlarından sadece 3'ünde yer aldığı ifade edilen haberde, yine de Türk milli takımının kozu olarak ortaya çıktığı kaydedildi.

İspanya liginin Villarreal takımında forma giyen yıldız oyuncunun ağır sakatlıklardan sonra zirveye ulaştığı belirtilen haberde, Nihat'ın tekniği, çalımları, hızlı oyunu ve sert şutlarının yanı sıra iyi bir savunma davranışıyla da öne çıktığı ifade edildi.

Haberde, Nihat'ın oyun tarzından dolayı biraz Bayern Münih'de oynayan Fransız yıldız Franck Ribery'ye benzediği belirtildi.

Nihat da sadece görevini yaptığını belirterek, ''Her zaman Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biri olmak istedim'' dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ise Nihat'ın sağı solu belli olmayan çok yönlü bir futbolcu olduğunu, arayı bulduğunda ayak bileğinden şut attığını, bunun da iyi ve mükemmel oyuncu arasındaki farkı gösterdiğini belirtti.

Terim ayrıca, ''Nihat diğer forvetlerle aynı seviyede. Onun sahada oluşundan dolay rakipleri çekiniyor'' dedi.

Haberde, Nihat'ın Beşiktaş'tan 2001 yılında İspanya'nın Real Sosiedad takımına transferinin bazıları tarafından kuşkuyla karşılandığı, ancak teknik direktörü John Toshak'ın ''Herkes çok genç olduğunu düşünüyordu, ancak ben başaracağını biliyordum'' şeklindeki sözleri de yer aldı.

Bir sezon sonra Nihat'ın ligde 23 gol attığı ve takım arkadaşı Kovacevic'le ligin en iyi forvet ikilisini oluşturduğuna da dikkat çekilen haberde, Nihat'a 2005 yılında bir ölüden alınan bir lif konulduğu, 2006 yılında da çapraz bağın yırtıldığı, bundan dolayı hızlılığını kaybettiği ve buna rağmen mücadele ettiği ifade edildi.

Nihat, Avrupa Şampiyonası için de ''Bizi küçümsemesinler. İsviçre, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz'le zor grupta olmamıza rağmen başarılı olacağımıza inanıyorum'' dedi.

Kaynak: Ajansspor