UÖML öğrencileri İtalya'nın Cenova kentinde yeni başarılara imza attı!

Toplum
19 Mart 2008 Çarşamba

UÖML Model Birleşmiş Milletler Kulübü öğrencileri 26 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında öğretmenleri Reagan Light ve Engin Arık ile birlikte Cenova'daki uluslararası konferansa katıldılar. Konferansa katılan öğrenciler beş gün süreyle gerçek Birleşmiş Milletler organizasyonunun gündemindeki küresel ısınma, nükleer silahsızlanma gibi konuları tartıştılar ve çözüm aradılar.

Farklı ülkelerden konferansa katılan ve ana dili İngilizce olan öğrencilerin karşısında, UÖML öğrencilerinin getirdiği çözümler ve İngilizce  yaptıkları sunumlar izleyeciler ve katılımcı okulların eğitmenleri tarafından takdirle karşılandı. Berk Diler 600 delege arasından konferansın en iyi altı delegesinden biri seçildi. Silahsızlanma komitesinde Avustralya'yı temsil eden Silvyo Güzelbahar'ın önergesi ise, tüm delegelerin oy birliği ile kabul edildi. Öğrencilerinin Cenova’da elde ettikleri başarıdan büyük gurur duyduklarını belirten UÖML GEMUN öğretmenleri Engin Arık ve Reagan Light “Konferans öncesi öğrencilerimiz konularında bilgi sahibi olmak üzere ciddi araştırmalar yaparak politik ve tarihi konular üzerinde çalışmalar yaptılar. İngilizce  hazırladıkları sunumları da çok etkileyiciydi. MUN sürecini yaşayan öğrencilerimiz uluslar arası bir topluluğun çözmesi gereken en ağır gündemler hakkında araştırma yaparak bilgi sahibi olma, anlama, münazara yapma ve sonuca ulaşma yetileri kazanıyorlar. Tüm çalışmalarda ve münazaralarda İngilizce dili kullanıldığından dil becerileri de gelişiyor” diyerek UÖML öğrencilerinin Robert Kolej’de 9-12 Nisan arasında gerçekleşecek Küresel ortaklık: Milletler arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi konulu RCIMUN (Robert Kolej Uluslararası Model Birleşmiş Milletler)konferansı için hazırlanmaya başladıklarını belirttiler.

UÖML’de Pİ gününü kutladı

Son yıllarda, düzgün bir örüntü sergilemeyip, 3.14 olarak bilinen Pİ sayısı tüm dünya matematikçileri tarafından  Mart ayının 14. günü  Pİ günü olarak kutlanıyor.

Bu yıl, 14 Mart  Cuma günü de UÖMO Lise öğrencileri, Lise Matematik Bölümü’nün önderliğinde Pİ  gününü  eğlenceli bir şekilde kutladı. Gün boyunca; okul koridorları Hazırlık öğrencilerinin hazırladığı birbirinden renkli ve güzel Pi zincirleri ile süslendi, 9. sınıfların yaptığı yaratıcı 3 boyutlu Pi maketleri sergilendi. Öğrenciler, öğretmenler tarafından en güzel  olanları seçildi. 10. ve 11. sınıfların kendi elleriyle hazırladığı Pi  Pizza, Çikolatalı Pie ile başlayan yemeklerden oluşan bir ziyafet okul öğrencilerinin damak zevkine sunuldu. Etkinliğe Amram Oditoryumu’nda yapılan yarışmalarla devam edildi. Pi sayısının basamaklarını en çok söyleyebilme yarışmasında, bir öğrenci pi sayısının 25 basamağını eksiksiz ve yanlışsız söyleyerek birinci oldu. Ardından tüm seviye sınıflarından birer öğrencinin katıldığı PiPardy yarışmasında, öğrenciler içinde Pİ geçen kelimeleri bulmak için yarıştılar ve sürpriz hediyeler kazandılar.UÖML Matematik Bölümü Başkanı  Berta Banana “Okulumuzda matematik bölümünün amacı öğrencilerimizi  akademik olarak en üst seviyeye taşımak ve tüm yaşamları boyunca ihtiyaç duyacakları matematiği sevdirmek.Bu düşünceyle matematik derslerimizi güncel olaylardan alıntılar yaparak veya işlediğimiz konuların gerçek hayatta nerelerde kullanıldığını öğrencilere hatırlatarak işliyoruz. Böylece hem öğrendikleri konuların daha çok akılda kalmasını hem de daha zevkle dersi dinlemelerini sağlıyoruz. Bunların yanında da her sene akılda kalıcı eğlenceler düzenliyoruz. Pi günü de bunlardan bir tanesi. 03.14.2008  günü okulumuzda büyük bir coşku ve katılımla pi gününü kutladık”diyerek önümüzdeki günlerde yapılacak olan matematik yarışmalarına yoğun bir tempo içerisinde hazırlandıklarını belirtti.