SANATTA KISA KISA...

12 Mart 2008 Çarşamba

Amsterdam Klezmer Band Ghetto’da

1999-2003 yılları arasında Türkiye’ye çeşitli turneler düzenleyen ve İstanbul seyircisinin yakından tanıdığı Amsterdam Klezmer Band ve birçok önemli proje ile akıllarda yer eden Orient Expressions yeni bir ortak çalışma kapsamında 15 Mart Cumartesi gecesi Ghetto sahnesini paylaşacak. Gece, DJ Yakuza’nın performansıyla devam edecek.

10 seneyi aşkın bir süredir hareketli müzikleriyle seyirciyi büyüleyen Amsterdam Klezmer Band, Doğu Avrupa kökenli Klezmer ve geleneksel Balkan ve Roman Brass’ını bir araya getiren müziği ile her yaştan seyirciyi kendine çekiyor.

Adres: Kanyoncu Kulluk Cad. 10 Beyoğlu

www.ghettoist.net

54 Kadın  54 Yapıt

Çekirdek Sanat Atölyesi "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü dünya kadın sanatçılarının katıldığı bir sergi ile kutluyor. Bütün dünyada, kadınların üzerindeki baskılara karşı ve kadınların toplumsal hayattaki özgürlükleri için kabul edilen bir günde düzenlenen ve kadınsı bir duyarlığı işaret eden sergi, 22 Mart tarihine kadar sürecek. Meral Ağar, Serpil Akgün, Dilek Aksakal, Selin Aktan, Belgin Alagöz, Funda Alkan, Sevda Arat, Ümran Özbalcı Aria, Ferda Ardalı, Zeynep Nuray Atasagun, Pembenur Güvenç Atasayar,  Asuman Atşabar, Arzu Aysu, Eda Bahadınlı, Gözde Baykara, Fatma Nur Bayraktar, Eti Behar, Fulya Boztepe, Leyla Buhara, Lydia Cömert, Mehlika Korol katılan 54 kadın sanatçıdan bir  kaçı. Sergi Pazartesi - Salı hariç her gün 11.00 - 18.00 saatleri arasında gezilebilir.

T: 0212 244 51 97 W: www.cekirdeksanat.com

CRR Kim Kashkasian'ı ağırlıyor

 Viyola sanatçısı Kim Kashkasian, Münih Oda Orkestrası eşliğinde 15 Mart Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir konser verecek. Konserde A.Webem’den 'Yaylı Çalgılar Dörtlüsü', S.Odeh-Tamimi’den 'Bukka',  İsrailli ünlü besteci Betty Olivero’dan 'Neharot, neharot' ve F.Schubert/G.Mahler’den 'Ölüm ve Genç Kız' eserleri seslendirilecek.

1995'de Cannes Film Festivali'nde büyük ödülü kazanan Angelopoulos'un Ulis'in Bakışı adlı filminin müziklerinden tanıdığımız viyola sanatçısı Kim Kashkashian, Detroit'de doğdu. Sanatçı, Walter Trampler ve Karen Tuttle ile birlikte çalıştığı Peabody Müzik Konservatuarı'ndan mezun oldu. Uluslarası kariyeri Münih ve Lionel Tertis Viyola yarışmalarındaki birincilikleri ile başladı. Bu başarıları sonrası önemli orkestralar ve şefler ile çalışma şansı buldu.

Köprüler- Bridges albumünün tanıtım gecesine davetlisiniz

Besteci/piyanist Renan Koen’in Universal Müzik Taksim Edisyon’dan çıkan albümü “Köprüler-Bridges”, 21 Mart Cuma akşamı saat 20.30’da Yerebatan Sarnıcı’nda gerçekleşecek bir etkinlikle müzikseverlere tanıtılacak. Koen, kültürler arasında köprü kurmayı hedeflediği albümünde, Ulvi Cemal Erkin, Cemal Reşit Rey, Ali Darmar gibi ustaların bazı eserlerini yorumladı.

Kendi bestesi Köprüler’de ise, Sefarad, Anadolu ninnileri ve ilahiler aracılığıyla hayatın içindeki evreleri birbirine bağlayan köprüleri müziğin diliyle anlattı

Louvres’dan sonra  “İstanbul, İsfahan, Delhi” Sergisi SSM'de

“Louvre Koleksiyonlarından Başyapıtlarla İslam Sanatının Üç Başkenti: İstanbul, İsfahan, Delhi” başlıklı sergi, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) 1 Haziran’a kadar açık kalacak.. Louvre Müzesi’nin İslam Eserleri Koleksiyonu’ndan Osmanlı, İran-Safevi ve Hint-Baburi sanatının örneklerini içeren 218 eserin yer aldığı sergi, Paris Uygulamalı El Sanatları Müzesi’nin yanı sıra Fransa Büyükelçiliği ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Louvres Müzesi’nde 2003 yılında kurulan İslam Sanatları Bölümü’nde, üç kıtadan 1300 yıllık eserler bulunuyor. 20.000 eserden oluşan zengin koleksiyon, İslam dininin hakim olduğu topraklardaki yaratıcılığı ve kültürel çeşitliliği yansıtıyor. Büyük emeklerle oluşturulan “İslam Eserleri Koleksiyonu”nun görkemli eserleri, müzeye eklenecek yeni galerilerdeki hazırlıkların devam etmesinden istifade edilerek, ilk defa müze dışında sergileniyor.

Schneidertempel Sanat Merkezi’nde “Mozaikten Boyaya”

Sanatçı Kamer Kazuk, 18 Mart 2008 - 27 Nisan tarihleri arasında, özel bir boya ile oluşturduğu, “Mozaik eserler röprodüksiyonu sergisi”ni Schneidertempel Sanat Merkezi’nde, sanatseverlerle paylaşacak.

1951 doğumlu sanatçı daha önce, bir süredir yaşamakta olduğu Kapadokya'da, iki sergi açtı. Ürgüp'te açılan bu sergiler ilgi ile karşılandı. Kamer Kazuk çalışmalarında, esas olarak, Roma-Bizans dönemi mozaik eserleri, elinden geldiğince, aslına sadık kalarak çalışıyor. Şu anda Kapadokya/Ortahisar'da işletmekte olduğu 5 odalı butik otelin dekorasyonunu da ağırlıklı olarak bu eserlerle gerçekleştirmiş. "Mozaik boya" adını verdiği teknikle ilk olarak, İstanbul’da "Nursel Balpinar" Atölyesi’nde tanışmış. Önceleri farklı konularda kullandığı bu tekniği, tarih ve mitolojiye olan amatör ilgisinin de dürtüsüyle, mozaik eserlerin röprodüksiyonunda kullanmaya başlamış. Sanatçı, geçmişten bize miras kalmış olduğuna inandığı bu eserlere saygısının, kendisini bu çalışmaya yönelttiğini ifade ediyor. Açılış 18 Mart, saat 18.00’de bir kokteyl eşliğinde gerçekleşecek. Tel-Faks: 0 212 249 01 50  www.schneidertempel.com