SANATTA KISA KISA...

6 Mart 2008 Perşembe

Zekai Ormancı 40. Yıl Sergisi

İş Sanat Kibele Galerisi, Modern Türk Soyut geleneğinin önde gelen isimlerinden Zekai Ormancı’nın 40 yıllık sanat çalışmalarından bir kesiti sanatseverlerle buluşturuyor.

29 Mart’a kadar sürecek olan sergide  Ormancı’nın 60’a yakın eseri yer alıyor.  Sanat yaşamı boyunca onlarca ulusal ve uluslararası karma sergide yer alan Zekai Ormancı,  31 kişisel sergi açtı. Hem resmi hem özel kurum ve kuruluşların açtığı yarışmalı sergilerden birçok ödülü bulunan Ormancı’nın eserleri yurtiçi ve yurtdışında birçok müze ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Sergi, pazar ve pazartesi günleri hariç, her gün 10:00–19:00 saatleri arasında izlenebilir.

T: 0 212 316 15 80

Akbank Sanat’ta “Kayıtsız” Sergisi

Algılayışımızda önemli bir etken olan mekan kavramını farklı bir şekilde ele alan “Kayıtsız” adlı karma sergi, 5 Mart – 16 Nisan 2008 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta görülebilir.

Küratörlüğünü Başak Şenova’nın üstlendiği, dünyanın dört bir tarafından önemli sanatçıların katılımıyla düzenlenen karma sergi’ye Kati London, Thomas Duc, Laila El-Haddad, Dan Phiffer, Mushon Zer-Aviv, Daniel Garcia Andujar, Zhou Hongxiang, Banu Cennetoğlu, Negar Tahsili, Kate Armstrong ve Ali Taptık katılıyor. Sergi süresince Jalal Toufic, Nat Muller, Technologies To The People, Laila El-Haddad, Dan Phiffer ve Mushon Zer-Aviv sunumları konuşma ve atölye çalışmaları Akbank Sanat’ta yer alacaktır.

T: 0212 286 26 90 www.akbanksanat.com

«Kadın Kadına» Sergisi FKM’de

İstanbul Fransız Kültür Merkezi Galerisi’nde Türk ve Fransız iki kadın sanatçının birlikte gerçekleştirdikleri «Kadın Kadına» adlı serginin açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar gününde gerçekleşecek. İki ülkenin iki kadın sanatçısının karşılıklı değişimlerinden doğan bu sergi, 30 Mart tarihine kadar gezilebilir.

Fransız sanatçı Jeanne Lacombe tarafından tasarlanarak hayata geçirilen Toulouse-Istanbul projesi sonucunda ortaya çıkan eserler, İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nden sonra Toulouse’daki bir sanat merkezinde sergilenecek.

Bordeaux Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’ndan mezun olan Jeanne Lacombe 1988 yılından beri çalışmalarını sürdürdüğü Toulouse’da yaşamaktadır.

İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi mezunu Gül Ilgaz eğitimini daha sonra ABD ve Kanada’da sürdürmüştür.

T: 0212 334 87 40

Vienna - Berlin Philharmonic Friends” Oda Orkestrası CRR’de

Dinleyicilerin ve uluslararası müzik eleştirmenlerinin gözünde liderlik için yarışan Viyana ve Berlin Filarmoni Orkestraları’nın üyelerinden oluşan “Vienna - Berlin Philharmonic Friends” Oda Orkestrası ilk kez 6 Mart’ta İstanbul’da bir konser verecek. Başkemancı Rainer Honeck ile flüt sanatçısı Dieter Flury’in solistlik yapacağı konserde topluluk, G. Rossini, A. Vivaldi, Johann Joachim Quantz, P.I.Çaykovski ve F. Schubert’ten eserler seslendirecek.