Dubai'de zafer Rusların

Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen 1.5 milyon dolar ödüllü Barclays Dubai Tenis Şampiyonası'nı Rus Elena Dementieva kazandı

Spor
5 Mart 2008 Çarşamba

Finalde iki numaralı seri başı Svetlana Kuznetsova ile karşılaşan Dementieva, ilk seti 6-4 kaybetmesine rağmen sonraki setleri 6-3 ve 6-2 alarak mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

İlk kez katıldığı bu turnuvada zafere ulaşan Rus raket, kariyerinin 9. tekler şampiyonluğunu kazandı. Dementieva, şampiyonluk ödülü olarak da 250 bin doların sahibi oldu.

DAVENPORT'IN 55. ZAFERİ

ABD'li Lindsay Davenport, ülkesinde düzenlenen Regions Morgan Keegan Şampiyonası'nda zafere ulaştı.

Finalde Olga Govortsova'yı 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenen Davenport, kariyerinin 55. turnuva şampiyonluğuna ulaştı.

ABD'li tenisçi, böylece WTA tarihinde en fazla turnuva kazanan 7. raket oldu.

Chakvetadze hala şokta!
Rus tenisçi Anna Chakvetadze, geçen yıl evinin soyulması nedeniyle yaşadığı şoku hala üzerinden atamadığını söyledi. Moskova'dan başka bir yerde yaşamak istediğini belirten Chakvetadze, ancak ailesinin buna yanaşmadığını söyledi.

Tenis şampiyonası nedeniyle Dubai'de bulunan Chakvetadze, geçen yıl Aralık ayında Moskova'da ailesini ve kendisini bağlayıp, evini soyan hırsızların etkisinden hala kurtulamadığını belirtirken, ''Böyle bir şeyin benim başıma geleceğini asla düşünmezdim. Filmlerde gördüğüm bir sahne gibiydi'' diye konuştu.