SANATTA KISA KISA...

27 Şubat 2008 Çarşamba

Tel Aviv albümünün sahibi Jon Regen İstanbul Jazz Center’da…

İstanbul Jazz Center, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 27-28-29 Şubat ve 1 Mart  tarihlerinde, New York’un mucize çocuğu, yetenekli piyanist ve besteci Jon Regen’i ağırlayacak. Piyanodaki güçlü melodik ve ritmik tarzıyla öne çıkan Regen, bugüne dek yayınladığı albümlerle eleştirmenlerden büyük övgü aldı. Caz devi Kenny Barron’un öğrencisi olan genç sanatçı, 2001 yılında çıkan albümü “Tel Aviv” ile High Bias dergisi tarafından “yüksek lirik yeteneğe sahip bir piyanist” ve dünya çapındaki 2000 piyanistten biri olarak “Steinway Artist” olarak değerlendirildi.

Tel: (0212) 327 50 50

Ashura oyunu sahnelenmeye devam ediyor

Ashura, gördüğü ilgi üzerine 28 Şubat Perşembe, 29 Şubat Cuma ve 1 Mart Cumartesi  günleri Garajistanbul’da tekrar sahnelenecek. Oyunda, Rumca, İbranice, Süryanice, Türkçe, Ermenice ve Ladino gibi lisanların bulunduğu 12 farklı Anadolu dilinde 25 göç şarkısı, zaman içinde ötekileştirilen, zorunlu olarak göç ettirilenler için  seslendiriliyor. 5. Sokak Tiyatrosu, oyunun tartışmaları yapılırken kültürel çeşitliliğe dair sözünü sanat yoluyla söylemek istiyor.

Almelek Sanat Galerisi New York Artexpo Sanat Fuarı’nda

Almelek Sanat Galerisi, 28 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen New York Artexpo Sanat Fuarı’na- Javits

Convention Center- İsviçre’de yaşayan Türk asıllı ressam Moiz Benezra’nın eserleriyle katılıyor. Tel: (0212) 265 38 51

Beral Madra Simya Galeri’de

Simya Galeri, 18 Mart’ta sanat eleştirmeni/küratör Beral Madra’yı ağırlayacak. Kendisi “Türkiye’de Güncel Sanat” konulu bir seminer verecek. Ayrıca sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan, Mart ayı boyunca “Çağın Aynası Sinema” ana başlıklı seminerlerine devam ediyor. Sabrina Fresko’nun "Takılabilir Heykeller" sergisi 27 Mart’a kadar sanat severlerin ziyaretine açık kalacak.

Tel: (0212)  259 7740

‘Çerkes Efendi’nin Tahsildarlık Günleri’

Mahmut Şenol’un kaleme aldığı, Papirüs Yayınevi’nden çıkan “Çerkes Efendi’nin Tahsildarlık Günleri”nde 1994’de çıkarılmış Varlık Vergisi için gezici tahsildarlık görevi alanların başında olan Çerkes Âdil Efendi’den söz ediliyor.  Ülkesine, devletine, vatanına, milletine hizmet aşkıyla binbir maceranın içinde kalan Çerkes Âdil daha ilk baştan kendisini Paşa ilan edecek kadar hayâl ve hikâye hevesindedir. Onu "paşalığa" yüreklendirenlerin başındaysa onbaşı Beşir Yaman vardır. İkisinin karşılaştıkları maceraları Don Kişot’la Sancho Pancha’nın yaşadıklarına benzetenler de çıkacaktır. Yakın tarihimizden izlerin de içinde masalsı bir dille anlatıldığı, herkesin merakla okuyacağı bir yapıt.

Mano Suave

 Ladino müziğinin tanınmış sanatçısı, İsrailli Yasmin Levy’nin son albümü “Mano Suave” A.K Müzik’ten çıktı. Sesi, “bir kez duyulduğunda bir daha asla unutulmaz” olarak tarif edilen Yasmin Levy’nin ailesi Türk asıllı. Kudüs doğumlu sanatçının üçüncü albümü olan “Mano Suave”, dini ve hoşgörüyü bir arada yaşayan Yahudi Sefarad kültürüyle Flamenko ve Çingene müziğinin bir sentezi.