Sderot için “Melekler Şehri”nde yardım kampanyası

Los Angeles’da, Kassam füzelerinden zarar gören Sderot şehri için yardım toplamak için Hollywood yıldızlarının katıldığı kampanyalar düzenleniyor

Dünya
27 Şubat 2008 Çarşamba

Los Angeles melekler şehri olduğunu ispatlıyor. Sylvester Stallone, Paula Abdul ve Jon Voight’un da aralarında olduğu bir kalabalık Hollywood yıldızları grubu, geçtiğimiz haftalarda hedef olduğu roketlerden zarar gören İsrail’in Sderot şehri için Beverly Hills’te bağış ve dayanışma konserine katılıyor.

İsrailli şarkıcı Ninet Tayeb’in katılacağı konserin başlığı “Sderot için Yaşamak” ve konsere Los Angeles Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa da katılıyor. Aynı zamanda İsrail Devleti’nin kuruluşunun 60.yılı için kutlamalar da olacak.

Özel konserin onur konuklar ise Sderot’tan gelen 10 genç olacak. Gençler, Los Angeles’ı ziyaret ederek Sderot’taki hayatlarını ve hikâyelerini Amerikan gençliği ile paylaşacak. Hafta sonu Los Angeles’a gelen 15 yaşlarındaki gençler şehri kırmızıya boyamaya başladılar bile…Gençler hem sanatçı Ninet Tayep ve Los Angeles’ın İsrail Başkonsolosu Jacob Dayan ile akşam yemeği yediler hem de  meşhur “Hollywood Ünlü Yürüyüşü” turuna katıldılar.

Sderot Temsilciler Grubu hafta sonu bir hokey oyununa da katıldı. Önümüzdeki günlerde de bir NBA takımının basketbol maçına ve Universal Stüdyolarına gezmeye gidecekler. Gençler, Beverly Hills Lisesi’ni de ziyaret edip “Beverly Hills 90210”’ adlı TV programına ilham veren okulu görecekler.

Gençlerin ziyareti’nin amacı, Sderot için gerçekleşecek konserdeki bağışlar. Paula Abdul konsere gönüllü olarak katılıyor. Konsere ünlü şarkıcıların dışında, ünlü filmlerin önde gelen isimleri de katılacak.