Kuzguncuk Semti “Sevgiyle el ele” öğrencilerini sevgiyle ağırladı

Toplum
27 Şubat 2008 Çarşamba

12 Şubat Salı günü asırlardır farklı din ve kültürlerin dostluğunun simgesi olan Kuzguncuk semti; Ulus Özel Musevi İlköğretim Okulu, TED İstanbul Koleji, Dadyan Ermeni İlköğretim Okulu, Fener Rum Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Sevgiyle El Ele Sanat Festivali’nin mesajının öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen gezide; Profesyonel rehber Luiz Konfidan öğrencileri ve idarecileri Osmanlılar Dönemi’nden günümüze üç dine sevgi ve barış ortamı içinde ev sahipliği yapan Kuzguncuk Semti’nin coğrafi konumu ve tarihteki yeri hakkında bilgilendirdi. Gezide, Aziz Pandeleimon Kilisesi, Kuzguncuk Camisi, Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi ve Beth Yaakov Sinagogu’nu ziyaret edildi.

Öğrenciler gezide, her ibadethanede kendilerini karşılayan farklı din ve kültürlere mensup Kuzguncuk sakinlerinin, Kuzguncuk’taki hoşgörü ve huzur ortamını anlatan anılarını dinleme fırsatını buldular. Gezi’nin son durağı olan Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagogu’nda grup Kuzguncuk Cemaati Hanımlar Kolu’nun hazırladığı öğle yemeğini keyifle yiyerek birlikteliklerinin tadına vardı.  Kuzguncuk Cemaati Yönetim Kurulu ve Hanımlar Kolu’nun yakın ilgi ve desteği ile böylesine etkili ve güzel bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten UÖMO Halkla İlişkiler Sorumlusu Greta Mizrahi “Sekiz yıldır dört okulun katılımıyla organize ettiğimiz Sevgiyle El Ele Festivali’nin bu yıl ki konusunu “İstanbul” olarak belirledik. Etkinlik çerçevesinde resim ve kompozisyon çalışmaları yapacak olan öğrencilere farklı bir akış açısı yaratmak amacıyla da bu geziyi düzenledik.

Gezi öncesi yaptığımız ön çalışmalardan itibaren bizi yalnız bırakmayan başta Kuzguncuk Cemaati Hanımlar Kolu Başkanı Adela Halyo ve etkinlik günü sinagogta 80 öğrenciyi özveriyle ağırlayan Hanımlar Kolu’na içtenlikle teşekkür ediyoruz.

Mayıs ayı içerisinde İş Sanat Kültür Merkezi’nde sergilenecek olan bu çalışmaların Kuzguncuk Gezisi sayesinde farklı bir rengi olacağına inanıyorum” dedi.